08/04/2020 08/04/2020 Υπό το φόβο του Κορονοϊού συνεχίζει να ζει η ανθρωπότητα. Καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται ενώ προκαλεί μεγάλη θλίψη ότι πολλοί συνάνθρωποί μας φεύγουν πρόωρα από τη ζωή. Στην Ελβετία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 20.000 χιλιάδες, ενώ η εν λόγω χώρα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στη “συνάρτηση” κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, αφού μιλάμε για μία...
08 Απριλίου, 2020 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2020 - 19:39

Ο Μητρ. Ελβετίας αποκλειστικά στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ- “Θύματα της πανδημίας και Έλληνες στην Ελβετία” -Η άνιση μάχη με την αόρατη απειλή

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Ελβετίας αποκλειστικά στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ- “Θύματα της πανδημίας και Έλληνες στην Ελβετία” -Η άνιση μάχη με την αόρατη απειλή

Υπό το φόβο του Κορονοϊού συνεχίζει να ζει η ανθρωπότητα. Καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται ενώ προκαλεί μεγάλη θλίψη ότι πολλοί συνάνθρωποί μας φεύγουν πρόωρα από τη ζωή.

Στην Ελβετία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 20.000 χιλιάδες, ενώ η εν λόγω χώρα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στη “συνάρτηση” κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, αφού μιλάμε για μία χώρα που έχει μόλις 8,5 εκατομμύρια κατοίκους. Τα πολλά κρούσματα εξηγούνται από τη γειτνίαση της Ελβετίας με τη Βόρεια Ιταλία και την άμεση διασπορά του θανατηφόρου ιού.

Θλίψη προκαλεί στην ομογένεια ότι έφυγαν πρόωρα από τη ζωή δύο Έλληνες εξαιτίας του θανατηφόρου κορωνοϊού, της “μάστιγας” της εποχής, “Είχαμε δύο περιστατικά μεταξύ των Ελληνορθοδόξων ομογενών στην περιοχή της Βορειοανατολικής Ελβετίας, που έχασαν τη ζωή τους. Ήταν μεγάλης ηλικίας, όμως ήταν άνθρωποι δικοί μας και ταλαιπωρήθηκαν” αναφέρει αποκλειστικά και μεταξύ άλλων, στην τηλεφωνική του επικοινωνία με το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας, υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης, κ. Μάξιμος.

Παράλληλα συμπληρώνει για τα πολλά κρούσματα σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού της χώρας της κεντρικής Ευρώπης, “Έχουμε πολλά κρούσματα και μάλιστα σε μία στατιστική μελέτη που διάβασα ανέφερε ότι ανά εκατομμύριο πληθυσμού και κρουσμάτων, έρχεται η Ελβετία πολύ υψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Δεν έχουμε τους πληθυσμούς των πολλών εκατομμυρίων όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Εμείς δυστυχώς με τα 8 εκατομμύρια έχουμε αυτή την πραγματικότητα. Έχουμε υπερβεί τα 20.000 κρούσματα”.

Ακούστε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μάξιμο:

Συνέντευξη: Αντώνης Μακατούνης

Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων