18/06/2022 18/06/2022 Στην πρόσφατη αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου αλλά και στην πλήρη Ακολουθία του αναφέρθηκε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:  «Το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος ήταν ολόκληρο και κρατούσε το κομποσκοίνι του. Ήδη είχε αρχίσει να κάνει...
18 Ιουνίου, 2022 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 14:04

Εδέσσης Ιωήλ: «Είδα το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος»

Διαδώστε:
Εδέσσης Ιωήλ: «Είδα το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος»

Στην πρόσφατη αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου αλλά και στην πλήρη Ακολουθία του αναφέρθηκε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

«Το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος ήταν ολόκληρο και κρατούσε το κομποσκοίνι του. Ήδη είχε αρχίσει να κάνει θαύματα»…

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μητροπολίτης Εδέσσης τον Μάρτιο του 2006 (σ.σ. όταν και αποκαλύφθηκε άφθαρτο το σκήνωμα) είχε επισκεφτεί ως Συνοδικός Μητροπολίτης (σ.σ. μετείχε στις εργασίες της Δ.Ι.Σ. της 149ης Συνοδικής Περιόδου 2005-2006) το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος.

«Η Σύνοδος μου είχε δώσει εντολή να επισκεφτώ το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος και να κάνω ένα υπόμνημα. Πήγα στο μοναστήρι και είδα το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος, ήταν ολόκληρο και κρατούσε το κομποσκοίνι του και μου είπαν οι Πατέρες ότι ήδη είχε αρχίσει το σκήνωμα να κάνει θαύματα» ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία».

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μιλά για την Ακολουθία του Οσίου Βησσαρίωνος, που αποτελεί ποίημα του ιδίου και περιλαμβάνει Μικρό και Μεγάλο Εσπερινό, Όρθρο, Παρακλητικό Κανόνα και Εγκώμια: «Με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο είχαμε φιλία ετών και με παρεκάλεσε να γράψω μία ακολουθία, για να χρησιμοποιηθεί αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης αγιοκατατάξει τον Όσιο».

Η Αγιοκατάταξη και η Ακολουθία για τον νέο Άγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Αναλυτικότερα, την 14η Ιουνίου 2022 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού.
Με την ευκαιρία της χαρμόσυνης αυτής αναγγελίας η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας δημοσίευσε για πρώτη φορά και διαθέτει (ηλεκτρονικά) την πλήρη Ακολουθία του Οσίου Βησσαρίωνος, η οποία περιλαμβάνει Μικρό και Μεγάλο Εσπερινό, Όρθρο, Παρακλητικό Κανόνα και Εγκώμια, ποίημα του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Δείτε εδώ την Ακολουθία Οσίου Βησσαρίωνος Αγαθωνίτου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων