25/11/2021 25/11/2021 Για την πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι οι μη εμβολιασμένοι πιστοί μπορούν να εισέρχονται στους ναούς μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος) π. Γεώργιος Κωνσταντίνου στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” (ope.gr) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. Όπως ανέφερε με έμφαση “η Εκκλησία με τα όργανά της...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 8:24

Εκπρόσωπος Τύπου ΙΣΚΕ στο ope.gr: “Η Εκκλησία δεν εξαιρέθηκε ποτέ από τα αυστηρότερα μέτρα”

Διαδώστε:
Εκπρόσωπος Τύπου ΙΣΚΕ στο ope.gr: “Η Εκκλησία δεν εξαιρέθηκε ποτέ από τα αυστηρότερα μέτρα”

Για την πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι οι μη εμβολιασμένοι πιστοί μπορούν να εισέρχονται στους ναούς μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος) π. Γεώργιος Κωνσταντίνου στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” (ope.gr) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

Όπως ανέφερε με έμφαση “η Εκκλησία με τα όργανά της είναι ομόγνωμη και πιστεύω όλοι οι ιερείς. Ο κληρικός έχει άλλα καθήκοντα, το ίδιο και ο νεωκόρος. Οι λαϊκοί συνεργάτες είναι εθελοντές, πώς μπορείς να τους αναγκάσεις να έχουν διαφορετικά καθήκοντα; Η Εκκλησία δεν εξαιρέθηκε ποτέ από τα μέτρα και μάλιστα τα αυστηρότερα”.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:


Ακολούθησε, ως γνωστόν, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου όπου αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι “η συμμόρφωση των πιστών προς την Κ.Υ.Α. δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες».

“Είναι πρακτικά ανεφάρμοστα τα μέτρα, εμείς δεν έχουμε τέτοιες δυνατότητες. Η Εκκλησία είναι για να ενώνει τους ανθρώπους και όχι να τους διχάζει” συμπληρώνει ο π. Γεώργιος.

Το νέο ΔΣ του ΙΣΚΕ

Ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του ΙΣΚΕ αλλά και τις πρώτες πρωτοβουλίες του (ΙΣΚΕ) μετά τη συγκρότηση του σε σώμα. Οι εκλεγέντες προέρχονται από τις Ιερές Μητροπόλεις Ζιχνών, Αργολίδος, Χίου, Κηφισίας, Κερκύρας, Ηλείας και Πειραιώς. Συγκεκριμένα, το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

π. Γεώργιος Σελλής Ι.Μ. Αργολίδος (Πρόεδρος)

π. Γεώργιος Βαμβακίδης Ι.Μ.Ζιχνών (Αντιπρόεδρος)

π. Βασίλειος Χρηστίδης Ι. Μ. Κηφισίας (Γεν. Γραμματέας)

π. Μιχαήλ Μετζάκης Ι.Μ. Αργολίδος (Ταμίας)

π. Γεώργιος Κωνσταντίνου Ι.Μ. Χίου (Εκπρόσωπος Τύπου)

π. Αθανάσιος Κοκκινόπουλος Ι. Μ. Κερκύρας (Μέλος)

π. Νικόλαος Μωραΐτης Ι. Μ. Κηφισίας (Μέλος)

π. Χρήστος Αργυρόπουλος Ι.Μ. Ηλείας (Μέλος)

π. Χρήστος Χριστοδούλου Ι.Μ. Πειραιώς (Μέλος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων