10/04/2020 10/04/2020 Η “μάστιγα” του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει την ανθρωπότητα. Καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται ενώ προκαλεί μεγάλη θλίψη ότι πολλοί συνάνθρωποί μας φεύγουν πρόωρα από τη ζωή. Όμως είναι και μία μεγάλη ευκαιρία, μέσα σε όλη αυτή τη λαίλαπα που βιώνουμε, να ανακαλύψουμε το αληθινό νόημα της ζωής. “Έχω δει και ακούσει πάρα πολλά και με...
10 Απριλίου, 2020 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2020 - 19:44

“Έχει ενισχυθεί η πίστη μου αυτές τις ημέρες”- Ο Μητρ. Αυστρίας, αποκλειστικά στο Πρ. “Ορθοδοξία”

Διαδώστε:
“Έχει ενισχυθεί η πίστη μου αυτές τις ημέρες”- Ο Μητρ. Αυστρίας, αποκλειστικά στο Πρ. “Ορθοδοξία”

Η “μάστιγα” του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει την ανθρωπότητα. Καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται ενώ προκαλεί μεγάλη θλίψη ότι πολλοί συνάνθρωποί μας φεύγουν πρόωρα από τη ζωή. Όμως είναι και μία μεγάλη ευκαιρία, μέσα σε όλη αυτή τη λαίλαπα που βιώνουμε, να ανακαλύψουμε το αληθινό νόημα της ζωής.

“Έχω δει και ακούσει πάρα πολλά και με έχουν πραγματικά εντυπωσιάσει. Έχει ενισχυθεί η πίστη μου. Βλέπω φωτογραφίες ανθρώπων που μου στέλνουν, βλέπω στο προσευχητάρι ολόκληρες οικογένειες, τα παιδιά γονατιστά να κρατάνε τα βιβλία και τα προσευχητάρια. Να κρατάνε το κερί. Οικογένειες μου είπαν ότι βρέθηκαν μετά από πολύ καιρό όλοι μαζί στην εικόνα” αναφέρει αποκλειστικά και μεταξύ άλλων, στην τηλεφωνική του επικοινωνία με το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος.

Παράλληλα συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό κρούσμα στην ομογένεια, “Με τη χάρη του Θεού δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό κρούσμα στην ομογένεια. Οι ιερείς είναι όλοι καλά. Ορισμένοι έχουν κάποια συμπτώματα αλλά όχι διεγνωσμένο κρούσμα”.

Στη συνέχεια αναφέρεται στο σύστημα υγείας της χώρας της κεντρικής Ευρώπης όπου παρά τις πολλές χιλιάδες κρουσμάτων -εξαπλασίων σε σχέση με την Ελλάδα (σ.σ. ενώ υπολείπεται σε πληθυσμό)- οι συνάνθρωποί μας που έχουν φύγει πρόωρα από τη ζωή είναι λίγοι (σ.σ. σε σχέση με τα κρούσματα), “Υπάρχει μικρή θνησιμότητα, τα νοσοκομεία ακόμα δεν έχουν κορεσθεί. Υπάρχει μία αισιοδοξία στο ιατρικό προσωπικό, λένε ότι στα νοσοκομεία είναι φυσιολογική η κατάσταση. Υπάρχει επάρκεια κλινών εντατικής θεραπείας, δεν υπάρχει η κατάσταση που παρατηρούμε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες” προσθέτει ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Ἀρσένιος.

Σήμερα ξεκινά ένα νέο διαδραστικό πρόγραμμα στο youtube εκ της εν λόγω Μητροπόλεως όπου θα απαντώνται ερωτήματα των πιστών από τον Σεβασμιώτατο, “Αρχίζουμε μία σειρά ομιλιών, διαλόγου. Να μιλήσουμε για κάποια πνευματικά θέματα αλλά και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις του κόσμου που έχει ανησυχίες και κυρίως διαπιστώνω ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν “μικροψυχολικά” προβλήματα. Με αυτό τον κύκλο ομιλιών ίσως νιώσουν καλύτερα, νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι” επισημαίνει με έμφαση ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Ακούστε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο:

Συνέντευξη: Αντώνης Μακατούνης

Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων