19/12/2023 19/12/2023 Εκοιμήθη σε ηλικία 87 ετών ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Αλέξανδρος. Εκ των παλαιών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος υπηρέτησε εκ της θέσεως του Αρχιερέως αρχικά την Μητρόπολη Ναυπάκτου (1984-1995) και εν συνεχεία την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας την οποία διαποίμανε έως και την μακαρία κοίμησή του. Στο επίκεντρο της διακονίας του πάντοτε...
19 Δεκεμβρίου, 2023 - 7:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2023 - 11:49

Η εκ βαθέων εξομολόγηση του Μαντινείας Αλεξάνδρου στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την Εκκλησία και την Ελλάδα

Διαδώστε:
Η εκ βαθέων εξομολόγηση του Μαντινείας Αλεξάνδρου στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την Εκκλησία και την Ελλάδα

Εκοιμήθη σε ηλικία 87 ετών ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Αλέξανδρος. Εκ των παλαιών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος υπηρέτησε εκ της θέσεως του Αρχιερέως αρχικά την Μητρόπολη Ναυπάκτου (1984-1995) και εν συνεχεία την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας την οποία διαποίμανε έως και την μακαρία κοίμησή του. Στο επίκεντρο της διακονίας του πάντοτε βρισκόταν ο άνθρωπος.

“Οι ταγοί μας να σκεφτούν Ελληνικά για να μην ρημάξει ο τόπος”

Ωστόσο, ο μακαριστός Ιεράρχης έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη είχε μιλήσει για τον θησαυρό της Ελλάδας που είναι η γη και οι καρποί της, από την οποία θα μπορούσε η χώρα να είχε κερδίσει πολλά περισσότερα αν υπήρχε σωστή πολιτική βούληση και όχι να προτιμούνται τα ξένα προϊόντα.

Δείτε επίσης:

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Παναγιώτης Ποδαρόπουλος

Η μάνα Εκκλησία

Σε παλαιότερη αποστολή του Πρακτορείου Ορθοδοξία στην Ιερά Μητρόπολη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος είχε συναντήσει τον μακαριστό πλέον Μητροπολίτη στο Γηροκομείο Λεωνιδίου όπου του είχε μιλήσει  για το πλούσιο πνευματικό, αλλά και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεώς του. Η Εκκλησία, όπως είχε πει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος, “είναι η μάνα που αγαπάει με στοργή όλα της παιδιά αδιακρίτως, και δεν κοιτάζει χρώμα, ηλικία και καταγωγή”.

Καμερα: Μανόλης Δημελάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Το κάλεσμα για συσπείρωση

Ο ίδιος είχε συστήσει “Το Καλάθι του Πτωχού Αδελφού”. Ένα μέσο αλληλεγγύης και στήριξης προς τους ενδεείς αδελφούς έτσι ώστε να μην στερούνται τα απαραίτητα. Ο ίδιος είχε διέθετε τους καρπούς από το αγρόκτημά του προς ενίσχυση αυτής της δράσης.

Παρακολουθήστε τι είχε πει ο ίδιος στο Πρακτορείο Ορθοδοξία. Ανεβασμένος στο τρακτέρ με το οποίο εκτελούσε εργασίες στο αγρόκτημά του, ο Μητροπολίτης είχε στείλει μήνυμα συσπείρωσης προς όλους τους Έλληνες. 

Συνέντευξη στον Δημήτρη Στρουμπάκο

Εικονολήπτης: Μανώλης Δημελάς

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Η εκ βαθέων εξομολόγηση

Μπορείτε ακόμη να δείτε όσα είχε πει στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία για τα παιδικά του χρόνια αλλά και για τα 50 και πλέον έτη διακονίας του στον Ιερό Αμπελώνα του Κυρίου.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Στρουμπάκο

Εικονολήπτης Μανώλης Δημελάς

Μοντάζ Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων