29/05/2019 29/05/2019 “Χάρη στην Ορθοδοξία διατηρήσαμε την ελληνικότητα και την ταυτότητά μας μετά την άλωση” τονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός. Ο π Γεώργιος αναλύει αποκλειστικά στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Ελληνισμό και οδήγησαν στην άλωση της Πόλης. Όπως εξηγεί ο π. Γεώργιος, Φράγκοι και Τέκτονες...
29 Μαΐου, 2019 - 8:38

“Η Ορθοδοξία πολεμήθηκε διότι εκείνη τόνωνε την αντίσταση των Ελλήνων”

Διαδώστε:
“Η Ορθοδοξία πολεμήθηκε διότι εκείνη τόνωνε την αντίσταση των Ελλήνων”

“Χάρη στην Ορθοδοξία διατηρήσαμε την ελληνικότητα και την ταυτότητά μας μετά την άλωση” τονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός. Ο π Γεώργιος αναλύει αποκλειστικά στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Ελληνισμό και οδήγησαν στην άλωση της Πόλης.
Όπως εξηγεί ο π. Γεώργιος, Φράγκοι και Τέκτονες δε συγχώρεσαν ποτέ τη μεταφορά της Αυτοκρατορίας από τη Δύση στην Ανατολή, και το στοιχείο που πολέμησαν περισσότερο ήταν η Ορθοδοξία, διότι εκείνη τόνωνε την αντίσταση των Ελλήνων και χάρη σε αυτήν κατάφεραν να κρατήσουν την ταυτότητά τους.  Μάλιστα ο π. Γεώργιος κάνει λόγο και για “σύγχρονη” άλωση του Ελληνισμού μέσω της οικονομίας που είναι σκληρότερη από τα όπλα και δηλώνει πως ελπίζει στην Ελλάδα του Ορθόδοξου Φρονήματος που θα αποτελέσει τη μαγιά αναζωογόνησης του γένους.

Δείτε την συνέντευξη του π. Γεώργιου Μεταλληνού:

Συνέντευξη στον Αντώνη Μακατούνη
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων