06/01/2022 06/01/2022 Δεν θα τελεσθεί φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων στη “μαρτυρική” Σμύρνη λόγω των μέτρων της πανδημίας και της αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού γνωστοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος μιλώντας στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). “Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) τελέσαμε τη θεία λειτουργία της παραμονής των Θεοφανείων και τον μέγα αγιασμό που συνάπτεται με...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 11:20

Η πανδημία ακυρώνει τον καθαγιασμό των υδάτων στη “μαρτυρική Σμύρνη”

Διαδώστε:
Η πανδημία ακυρώνει τον καθαγιασμό των υδάτων στη “μαρτυρική Σμύρνη”

Δεν θα τελεσθεί φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων στη “μαρτυρική” Σμύρνη λόγω των μέτρων της πανδημίας και της αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού γνωστοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος μιλώντας στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

“Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) τελέσαμε τη θεία λειτουργία της παραμονής των Θεοφανείων και τον μέγα αγιασμό που συνάπτεται με τον εσπερινό των Θεοφανείων. Αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί με τη χάρη του Θεού θα τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό. Φέτος λόγω της ειδικής καταστάσεως δεν θα τελεσθεί καθαγιασμός των υδάτων, όπως γινόταν την εποχή προ κορωνοϊού για ευνόητους λόγους καθώς δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις και οι μαζικές εκδηλώσεις. Θα περιοριστούμε μόνο στα τελούμενα μέσα στο ναό” ανέφερε αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Όσον αφορά στη στάση του ποιμνίου του απέναντι στα μέτρα προστασίας ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνει, “Οι ενορίτες μας είναι άνθρωποι συνεργάσιμοι και υπάκουοι στα κελεύσματα της ιατρικής επιστήμης και των αρχών για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Μέσα σε αυτό το πνεύμα τελέσαμε όλες τις ακολουθίες των ημερών- των Αγίων Χριστουγέννων, της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου”.

Ακούστε τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Σμύρνης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

Η ανύπαρκτη εμπειρία μόνο πρόβλημα θα προκαλέσει

“Αντιμετωπίζοντας αυτή την πανδημία θα πρέπει να ακούμε τις συμβουλές της ιατρικής επιστήμης και να μην προσπαθούμε να δώσουμε ερμηνείες εμπειρικές από ανύπαρκτη εμπειρία διότι μόνο πρόβλημα θα προκαλέσουμε” καταλήγει ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων