25/03/2020 25/03/2020 “Έχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε τα αγαθά του Θεού” τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ ενώ παραδέχτηκε ότι το μέτρο της Πολιτείας για την Εκκλησία ήταν ακραίο μεν, αναγκαίο δε. “Χωρίς Σώμα και Αίμα Χριστού δεν υπάρχει Εκκλησία” λέει ο Ιεράρχης όταν ερωτήθηκε...
25 Μαρτίου, 2020 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 16:30

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- Η πανδημία που σόκαρε την οικουμένη, ο ρόλος της Εκκλησίας, της κοινωνίας και η Θεία Ευχαριστία

Διαδώστε:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- Η πανδημία που σόκαρε την οικουμένη, ο ρόλος της Εκκλησίας, της κοινωνίας και η Θεία Ευχαριστία

“Έχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε τα αγαθά του Θεού” τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ ενώ παραδέχτηκε ότι το μέτρο της Πολιτείας για την Εκκλησία ήταν ακραίο μεν, αναγκαίο δε.

“Χωρίς Σώμα και Αίμα Χριστού δεν υπάρχει Εκκλησία” λέει ο Ιεράρχης όταν ερωτήθηκε από την δημοσιογράφο για όσους λοιδωρούν την Θεία Κοινωνία αλλά και για την οδηγία της ρωσικής Εκκλησίας προς τους εφημέριους και τους ηγούμενους, να απολυμαίνουν τα σκεύη που χρησιμοποιούν για την Θεία Μετάληψη, κάτι που ξεσήκωσε από την αρχή αντιδράσεις.
“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από την αποχή από τη Θεία Ευχαριστία καταλήγει ο Σεβασμιώτατος.
Αναλογιζόμενος μάλιστα την ευθύνη που έχουμε όλοι οι πολίτες απέναντι στην κοινωνία μας, για το αγαθό της ζωής προτείνει σε όλους τους πολίτες να παραμένουν σπίτια τους ώστε να ξεπεραστεί η δοκιμασία.

“Η Ανάσταση που θα ζήσουμε το 2020 δε θα ξεχαστεί ποτέ”αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αποκαλύπτει ότι η Εκκλησία έχει ήδη ζητήσει, παρόλα αυτά από την Πολιτεία ,να επιτρέψει να τελούνται Θείες Ακολουθίες σε Εκκλησίες και Μοναστήρια και να βελτιωθεί η πρώτη απόφαση.
Ο Σεβασμιώτατος κάνει ειδική αναφορά στους νέους και στις ευπαθείς ομάδες που λόγω της πανδημίας βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και απομονώνονται στα σπίτια τους ενώ εξομολογείται ότι με αφορμή την πανδημία και την αλλαγή τρόπου ζωής συνειδητοποίησε κι εκείνος όπως και πολλοί άνθρωποι ότι η ταχύτητα που ζούσαμε ως τώρα ήταν πολύ επικίνδυνη
Λέει χαρακτηριστικά : “Είχα ξεχάσει μέσα από την ζωή μου το Θεό και να εμπιστεύομαι τα πάντα στο Θεό. Έτρεχα με ρυθμούς που δεν ήταν ανθρώπινοι”.

Σχολιάζοντας τις διαδικτυακές μεταδόσεις των Θείων Ακολουθιών τόνισε ότι ακόμη και οι καθολικοί τις παρακολουθούν και αναπαύονται από τις δικές μας Ακολουθίες αφού οι ίδιοι έχουν σταματήσει τα πάντα.

Να κρεμάσουμε τις σημαίες μας και να ψάλουμε τον Εθνικό ύμνο την 25η Μαρτίου την ημέρα της διπλής γιορτής για να εμψυχωθούμε όλοι μας καταλήγει ο Ιεράρχης και τονίζει ότι το Πάσχα
“Όταν θα ακουσθεί το Χριστός Ανέστη θα αναθαρρήσουμε όλοι μας”

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μεταξύ άλλων μάλιστα αναφέρεται και στα αντανακλαστικά της Εκκλησίας αλλά και στο χρέος της, απένταντι στον άνθρωπο την στιγμή που η οικουμένη βιώνει έναν ακήρυχτο πόλεμο.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις συγκλονιστκές εικόνες που γονάτισαν τον πλανήτη από τα θύματα άλλων χωρών, οι οποίες επηρέασαν και τη ζωή του ίδιου λέγοντας ότι μετά από αυτή τη μάστιγα τίποτα δε θα είναι το ίδιο.

Αναφερόμενος και στην εθνική μας εορτή και την γιορτή του Ευαγγελισμού μιας και η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν την 25 Μαρτίου σημείωσε ότι πρέπει να χτυπήσουν οι καμπάνες, να κρεμάσουμε τις σημαίες μας και να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος παντού….

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Συνέντευξη Μαρία Γιαχνάκη
Εικονολήπτης Μανόλης Δημελλάς
Μοντάζ Μαριάνθη Ματζίρη

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων