28/05/2022 28/05/2022 Στη σημερινή υποδοχή, Σάββατο 28/5/22, της Τιμίας Κάρας του Οσίου Αλεξίου «ανθρώπου του Θεοῦ» -από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων- στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).  Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στη τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχε με τον δημοσιογράφο...
28 Μαΐου, 2022 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 16:35

Κοζάνης Παύλος στο ope.gr: Μάταια παιδεύονται όσοι θέλουν την Ελλάδα χωρίς πίστη

Διαδώστε:
Κοζάνης Παύλος στο ope.gr: Μάταια παιδεύονται όσοι θέλουν την Ελλάδα χωρίς πίστη

Στη σημερινή υποδοχή, Σάββατο 28/5/22, της Τιμίας Κάρας του Οσίου Αλεξίου «ανθρώπου του Θεοῦ» -από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων- στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). 

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στη τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:

“Ο Άγιος Αλέξιος είναι εκείνος ο οποίος με την Παναγία μας κατευόδωσε την Επανάσταση του 21 διότι το λάβαρο και η Επανάσταση ευλογήθηκε την επομένη (σ.σ. 18η Μαρτίου) της Πανηγύρεως του Αγίου Αλεξίου. Συμβολικά μπήκε η 25η Μαρτίου από τον Καποδίστρια και από τον Όθωνα μετά” αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία προσθέτει, “Ο Έλληνας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του από αρχαιοτάτων χρόνων έχει το θείον, το άγιον και το ιερόν. Όλες οι τραγωδίες, όλος ο Όμηρος είναι για το θείον, για το άγνωστο, το τέλειο κ.α. Αυτός είναι ο Έλληνας, δεν αλλάζει. Εις μάτην θα παιδεύονται όλοι εκείνοι που διαχρονικά πιστεύουν ότι θα καταργήσουν την πίστη και θα κάνουν την Ελλάδα ουδετερόθρησκον κράτος” καταλήγει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Μέχρι την 4η Ιουνίου θα παραμείνει η Τιμία Κάρα στην Κοζάνη

Αναλυτικότερα, η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης θα υποδεχθεί σήμερα το απόγευμα (18.30) την Τιμία Κάρα του Οσίου Αλεξίου «ανθρώπου του Θεοῦ» -από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων- στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Η υποδοχή θα γίνει με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και εν συνεχεία θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων