14/01/2020 16/01/2020 Ημέρα των Θεοφανίων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας,  λίγες ώρες μετά τη Θεία Λειτουργία και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Αλεξάνδρειας, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος μίλησε στο Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ανοίγοντας όλα τα κεφάλαια της ζωής του. Αναφέρθηκε στο Ιεραποστολικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2020 - 17:45

“Κύριε, είμαι μια χούφτα χώμα γεμάτη από Θεό”. Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας (βίντεο)

Διαδώστε:
“Κύριε, είμαι μια χούφτα χώμα γεμάτη από Θεό”. Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας (βίντεο)

Ημέρα των Θεοφανίων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας,  λίγες ώρες μετά τη Θεία Λειτουργία και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Αλεξάνδρειας, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος μίλησε στο Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ανοίγοντας όλα τα κεφάλαια της ζωής του.

Αναφέρθηκε στο Ιεραποστολικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το οποίο διαδραματίζει ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό ρόλο στην Αφρική μιλώντας όχι μόνο για τις ανάγκες και τα προβλήματα αλλά και για τις δικές του εμπειρίες από τη Μαύρη Ήπειρο.

Μίλησε για την παγκόσμια ειρήνη, που τόσο εύθραυστη είναι τον τελευταίο καιρό με αφορμή και τα γεγονότα στη Λιβύη, για τον διωγμό των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή αλλά και για τα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον Χριστιανών, σε ένα εκ των οποίων μάλιστα παρ’  ολίγο να ήταν θύμα.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν όταν αναφέρθηκε στην φτώχεια για την οποία προσεύχεται πολύ αφού είναι το μόνιμο πρόβλημα που αντικρίζει στις χώρες τις Αφρικής.

Στην  αποκλειστική του συνέντευξη, η Α.Θ.Μ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μίλησε και για το επίκαιρο θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας αλλά στάθηκε και στην γενέτειρά του την Κρήτη που τον άνδρωσε και πάντα τον συγκινεί. Αναφέρεται μάλιστα, και στους Αγίους των οποίων ο βίος συνδέθηκε με την Αλεξάνδρεια αλλά και σε ανθρώπινες στιγμές δοκιμασίας, τις οποίες ο ίδιος αντιμετώπισε με δάκρυα μεν αλλά με προσευχή.

Δείτε συνέντευξη αλλά και τις επόμενες μέρες  ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Ιεραποστολικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Συνέντευξη: Μαρία Γιαχνάκη
Εικονολήπτης: Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Αποστολή Αλεξάνδρεια Αιγύπτου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων