01/04/2020 01/04/2020 Συγκλόνισε και συγκίνησε την υφήλιο η χθεσινή είδηση της εκδημίας της 12χρονης, ενός ακόμη θύματος του θανατηφόρου Κορωνοϊού, «Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε σχετικά ο δρ. Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των Βελγικών αρχών. Είναι ένα ακόμη περιστατικό που δημιούργησε έντονη ανησυχία στον κόσμο αλλά και έκδηλη λύπη για...
01 Απριλίου, 2020 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2020 - 18:05

«Μας δημιούργησε μεγάλη θλίψη» – Ο Μητρ. Βελγίου μιλά αποκλειστικά στο Πρ. Ορθοδοξία για το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του

Διαδώστε:
«Μας δημιούργησε μεγάλη θλίψη» – Ο Μητρ. Βελγίου μιλά αποκλειστικά στο Πρ. Ορθοδοξία για το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του

Συγκλόνισε και συγκίνησε την υφήλιο η χθεσινή είδηση της εκδημίας της 12χρονης, ενός ακόμη θύματος του θανατηφόρου Κορωνοϊού, «Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε σχετικά ο δρ. Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των Βελγικών αρχών.

Είναι ένα ακόμη περιστατικό που δημιούργησε έντονη ανησυχία στον κόσμο αλλά και έκδηλη λύπη για το μικρό κορίτσι που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

«Δημιούργησε μεγάλη θλίψη στην περιοχή της Γάνδης αυτό το γεγονός, αλλά και οι γιατροί ήταν πολύ συγκινημένοι όταν το ανακοίνωσαν» αναφέρει με έκδηλη συγκίνηση στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας σε χθεσινοβραδινή επικοινωνία.

Εκ παραλλήλου συμπληρώνει για την κατάσταση που επικρατεί στο Βέλγιο αλλά και για ένα κληρικό που νοσεί από τον Κορωνοϊό «Δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ακολουθίες και είναι πολύ δύσκολο για το ποίμνιο και τους ιερείς. Έχουμε ένα 42χρονο ιερέα που είναι στο νοσοκομείο, ήταν στην εντατική αλλά είναι λίγο καλύτερα τώρα».

Προξενεί επίσης εντύπωση πως παρά το γεγονός ότι το Βέλγιο πληθυσμιακά είναι όπως η Ελλάδα, τα κρούσματα είναι δεκαπλάσια αλλά και οι θάνατοι δεκαπενταπλάσιοι. Που οφείλεται αυτό; «Έφεραν αυτό τον ιό από τη Βόρεια Ιταλία στο διάστημα που ήταν οι διακοπές του καρναβαλιού και είχαν πάει αρκετοί από το Βέλγιο. Εκεί είναι νομίζω το πρόβλημα. Στην αρχή δεν το κοίταξαν καλά αλλά εδώ και τρεις εβδομάδες είναι αυστηρά τα μέτρα» τονίζει ο Σεβασμιώτατος, ενώ καταλήγει, «Υποφέρει όλος ο κόσμος, κάποιες χώρες περισσότερο από τις άλλες, αλλά ευχόμαστε ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτό το τραγικό γεγονός».

Ακούστε την αποκλειστική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο:

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων