09/10/2019 09/10/2019 Επί 18 χρόνια διακονούσε του ‘Αραβες της Ιορδανίας με μια “ζωή θυσίας” όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Μητροπολίτης πρώην Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος που πριν από μερικές ημέρες μετονομάστηκε Μητροπολίτης Διοκαισαρείας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Μιλώντας αποκλειστικά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την Πέπη Οικονομάκη, ο ιεράρχης που αφήνει σημαντικό έργο στην Ιορδανία, αναφέρθηκε στην καταγωγή...
09 Οκτωβρίου, 2019 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 17:47

Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος: «Οι άνθρωποι στην Ιορδανία ήταν σαν το σφουγγάρι στο λόγο του Κυρίου»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος: «Οι άνθρωποι στην Ιορδανία ήταν σαν το σφουγγάρι στο λόγο του Κυρίου»

Επί 18 χρόνια διακονούσε του ‘Αραβες της Ιορδανίας με μια “ζωή θυσίας” όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Μητροπολίτης πρώην Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος που πριν από μερικές ημέρες μετονομάστηκε Μητροπολίτης Διοκαισαρείας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την Πέπη Οικονομάκη, ο ιεράρχης που αφήνει σημαντικό έργο στην Ιορδανία, αναφέρθηκε στην καταγωγή του από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα και τη σχέση του με την Αγία Λαύρα που τη χαρακτηρίζει «πατέρα, μητέρα και τροφό» του.

«Οι άνθρωποι στην Ιορδανία ήταν σαν το σφουγγάρι στο λόγο του Κυρίου», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ενώ απέδωσε το έργο στη Μητρόπολή του σε θαύμα της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας από το Βατοπαίδι, αφού όταν μεταφέρθηκε στον Ιορδάνη, βρέθηκαν και οι άνθρωποι που τον υποστήριξαν ηθικά και υλικά.

‘Όντας και ο ίδιος Αγιοταφίτης χαρακτήρισε τους Αγιοταφίτες “στρατιώτες” των προσκυνημάτων που τα φυλάττουν με νύχια και με δόντια, ενώ απαρίθμησε και τα άγνωστα σε πολλούς, ‘Αγια Προσκυνήματα στην Ιορδανία.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση περιέγραψε και ένα θαύμα που βίωσε βλέποντας έναν νεαρό να μεταστρέφεται στην Ορθοδοξία όταν άναψε η λαμπάδα του από μόνη της από το ‘Αγιο Φως της Αναστάσεως.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικαιρότητα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι δε φοβάται τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας, αφού 2000 χρόνια τώρα καταφέρνει να επιβιώνει και να δυναμώνει, παρά τις αντιξοότητες.

Δείτε την συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου:

Συνέντευξη στην Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων