11/01/2022 11/01/2022 Για τον δυνατό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στη Φλώρινα, τις φθορές που προκάλεσε σε τρεις ναούς αλλά και τη μεγάλη μετασεισμική ακολουθία που ανησυχεί τους κατοίκους μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). “Μας συγκλόνισε όλους. Ήταν δυνατός σεισμός και υπήρξαν μετασεισμοί μέχρι τις...
11 Ιανουαρίου, 2022 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2022 - 10:52

Μητροπολίτης Φλωρίνης για σεισμό: “Μας συγκλόνισε όλους – Είχαμε φθορές σε τρεις ναούς”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Φλωρίνης για σεισμό: “Μας συγκλόνισε όλους – Είχαμε φθορές σε τρεις ναούς”

Για τον δυνατό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στη Φλώρινα, τις φθορές που προκάλεσε σε τρεις ναούς αλλά και τη μεγάλη μετασεισμική ακολουθία που ανησυχεί τους κατοίκους μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

“Μας συγκλόνισε όλους. Ήταν δυνατός σεισμός και υπήρξαν μετασεισμοί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα όπου και έγινε ο τελευταίος μάλλον και κατευνάστηκε. Δεν έχουμε μεγάλες καταστροφές, μερικά παλιά σπίτια έπεσαν. Τρεις εκκλησίες υπέστησαν φθορές, η μία είναι μέσα στην πόλη (σ.σ. της Φλώρινας) η Αγία Παρασκευή που είναι μεγάλη ενορία και οι άλλες σε δύο χωριά. Συνεργεία θα καταγράψουν τις ζημιές και θα κρίνουν αν είναι κατάλληλες ή όχι, η μία στο Ροδώνα ήταν από παλιά ακατάλληλη. Δεν είχαμε ευτυχώς κανένα θύμα” ανέφερε με έμφαση, αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος.

Ακούστε τα όσα είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν σεισμός της τάξεως των 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 14,1 χλμ. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 2χλμ δυτικά της Φλώρινας, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ήταν αισθητός από τη Βουλγαρία μέχρι τη Λάρισα.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας και Αμυνταίου με απόφαση Δημάρχων για προληπτικούς λόγους, λόγω της συνεχιζόμενης χθεσινής μετασεισμικής δραστηριότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων