05/08/2022 06/08/2022 Για την πρόσφατη παγκόσμια διάκριση των (εκ Καστοριάς) πρωταθλητών Κωπηλασίας στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων και την παράδοση της Ελλάδος στο άθλημα μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία». Με αφορμή την συνέντευξη αυτή τόνισε και την συνεισφορά της τοπικής εκκλησίας στο «ευ αγωνίζεσθαι» μιλώντας στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.  «Η...
05 Αυγούστου, 2022 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2022 - 0:59

Ο Μητροπολίτης Καστορίας για «τον καλό αγώνα» και τον αθλητισμό

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας για «τον καλό αγώνα» και τον αθλητισμό

Για την πρόσφατη παγκόσμια διάκριση των (εκ Καστοριάς) πρωταθλητών Κωπηλασίας στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων και την παράδοση της Ελλάδος στο άθλημα μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία».

Με αφορμή την συνέντευξη αυτή τόνισε και την συνεισφορά της τοπικής εκκλησίας στο «ευ αγωνίζεσθαι» μιλώντας στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

«Η Καστοριά είναι ξακουστή και για τη λίμνη της, την πανέμορφη και τη γαλήνια λίμνη της που είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών για όλες τις εποχές του έτους. Εκεί κατά παράδοση αθλούνται νέοι. Υπάρχουν δύο ναυτικοί όμιλοι, της Καστορίας και του Μαυροχωρίου (σ.σ. περίπου 1000 κάτοικοι), που είναι ένα χωριό στην απέναντι πλευρά από την Καστοριά» αναφέρει αρχικά ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία συμπληρώνει με έμφαση: «Αυτά τα δύο μέρη (σ.σ. Καστοριά και Μαυροχώρι) μας έφεραν στην πατρίδα μας  δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο (οι αθλήτριες Ευαγγελία Αναστασιάδου, Στυλιανή Νάτσιουλα και ο αθλητής Νικόλαος Χωλόπουλος) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων στο Βαρέζε της Ιταλίας. Η Ελλάδα νομίζω ότι πήγε στις πρώτες θέσεις αυτού του αθλήματος. Θα συμμετάσχω -σε συνεννόηση με τους ομίλους- στην υποδοχή αυτών των παιδιών. Θα τα συγχαρούμε ξανά. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία για τη μικρή μας επαρχία και πόλη. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές από μία μικρή λίμνη της Ελλάδος. Είναι βαθιά ριζωμένη η Εκκλησιαστική παράδοση, είναι πιστοί άνθρωποι και οι προπονητές και οι γονείς αλλά και οι αθλητές. Με είχαν καλέσει και στους δύο ναυτικούς ομίλους να ευλογήσω τη βασιλόπιτα».

Ο Αθλητισμός βοηθά τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας

«Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος ζωής που όταν γίνεται κάτω από καλές συνθήκες, με καλούς προπονητές και καλούς παραδοσιακούς αθλητικούς ομίλους, βοηθά πάρα πολύ  τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας και της νεότητός τους» καταλήγει ο Σεβασμιώτατος.

Οι πρωταθλητές από την Καστοριά και το «μέλλον» στο άθλημα της κωπηλασίας

Σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τα συγχαρητήριά του στους παγκόσμιους πλέον, Καστοριανούς, πρωταθλητές κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων για τα μετάλλια που έφεραν στη χώρα μας, δεσμευόμενος ότι  και η Ιερά Μητρόπολη θα τους τιμήσει με την πρώτη ευκαιρία.

«Θέλω να συγχαρώ εκ καρδίας όλους τους αθλητές των Ναυτικών Ομίλων Καστοριάς και Μαυροχωρίου που αγωνίσθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων στο Βαρέζε Ιταλίας και ιδιαιτέρως τους παγκόσμιους πλέον πρωταθλητές εφήβων-νεανίδων Ευαγγελία Αναστασιάδου, Στυλιανή Νάτσιουλα και Νικόλαο Χωλόπουλο, οι οποίοι κατέκτησαν δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο», είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε: «Οι προσπάθειές τους ήταν τιτάνιες. Μια μικρή πόλη της μικρής μας Πατρίδας, η Καστοριά, και ένα χωριουδάκι της, το Μαυροχώρι, ανέδειξαν τους χρυσούς πρωταθλητές του κόσμου, γιατί η Παράδοση σε ένα άθλημα έχει μεγάλη δύναμη.

Η Παράδοση είναι ένα δένδρο, στο οποίο φύονται άνθη και καρποί, όπως οι σημερινοί πρωταθλητές, που μας χαροποιούν με την δύναμη και την ομορφιά τους. Εύχομαι οι πρωταθλητές μας να χαρούν και άλλες νίκες και να γίνουν και οι ίδιοι τους κλώνοι αυτού του δένδρου που θα αναδείξουν νέα άνθη και καρπούς και στο μέλλον. Συγχαίρω επίσης εκ καρδίας τους γονείς, τους συναθλητές, τους προπονητές, τους αθλητίατρους των πρωταθλητών μας και γενικά τους παράγοντες των δύο Ναυτικών Ομίλων. Τέλος, συγχαίρω και τους παλαιοτέρους πρωταθλητές μας, στα ίχνη των οποίων βαδίζουν και οι σημερινοί. Με την πρώτη ευκαιρία, σε συνεννόηση με τους υπευθύνους των Ναυτικών Ομίλων, η Ιερά Μητρόπολή μας θα τιμήσει τους αθλητές μας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων