11/12/2021 12/12/2021 «Ο μεγάλος Άγιος Σπυρίδωνας να σκεπάζει και να βοηθάει όλο τον τόπο μας, όλη την πατρίδα μας, να μας απαλλάξει από όλα τα δεινά με τα οποία καταταλαιπωρείται η πατρίδα μας, είτε είναι τα δεινά της ασθένειας, είτε είναι τα δεινά της οποιαδήποτε κρίσεως. Τα τελευταία χρόνια διέρχεται η πατρίδα μας πολλές κρίσεις» ανέφερε με...
11 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2021 - 1:53

Μητροπολίτης Κερκύρας: «Ο Άγιος Σπυρίδωνας να μας απαλλάξει από όλα τα δεινά και τις ασθένειες»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κερκύρας: «Ο Άγιος Σπυρίδωνας να μας απαλλάξει από όλα τα δεινά και τις ασθένειες»

«Ο μεγάλος Άγιος Σπυρίδωνας να σκεπάζει και να βοηθάει όλο τον τόπο μας, όλη την πατρίδα μας, να μας απαλλάξει από όλα τα δεινά με τα οποία καταταλαιπωρείται η πατρίδα μας, είτε είναι τα δεινά της ασθένειας, είτε είναι τα δεινά της οποιαδήποτε κρίσεως. Τα τελευταία χρόνια διέρχεται η πατρίδα μας πολλές κρίσεις» ανέφερε με συγκίνηση, αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» με αφορμή τους εορτασμούς (σ.σ. κορυφώνονται αύριο) για τη μεγάλη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχου του όμορφου ακριτικού νησιού.

«Προσεύχομαι στο Θεό, προσεύχομαι στον Άγιό μας να γίνεται πρεσβευτής και θέλω να πιστεύω ότι ανάλογα με τη δύναμη της πίστεώς μας, η πατρίδα μας θα επανορθωθεί, θα λάβει δύναμη και θα προχωρήσουμε με την πίστη και τη λατρεία στον αληθινό μας Θεό» συμπληρώνει με έμφαση ο Σεβασμιώτατος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη:

Όσον αφορά στους εορτασμούς αλλά και στα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η είσοδος θα γίνεται με τάξη αλλά και τις απαιτούμενες αποστάσεις, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

«Φέτος επειδή τα πράγματα -όπως και πέρυσι- είναι λίγο δύσκολα, εμείς περιορίσαμε τη συμμετοχή του λαού μέσα στο ναό για να υπάρχει μία απόσταση όπως ορίζουν τα μέτρα για την υγεία μας» προσθέτει ο Σεβασμιώτατος και εν συνεχεία αναφέρεται στη σημαντική φετινή παρουσία και συνάντηση του με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και τον Γενικό της Γραμματέα Δρ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτή Λαρίσης.

 

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στο Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών, Μνήμης του Προστάτου της ακριτικής νήσου Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, 11-13 Δεκεμβρίου 2021:

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021:

11:00π.μ., Παράκληση και Έξοδος του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

6:30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, μετά Θείου Κηρύγματος.
*Μετά το πέρας του Εσπερινού θα αναγνωσθεί το α’ μέρος από τον βίο και τα Θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος.

11:00μ.μ. – 01:00π.μ. Παράκληση, Εγκώμια στον Άγιο.

 

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021:

01:00-3:30π.μ. Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

07.45π.μ., Όρθρος μετά Αρτοκλασίας και τέλεση Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

6:30μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. *Μετά το πέρας του Εσπερινού θα αναγνωσθεί το β’ μέρος από τον βίο και τα Θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος.

11:00μ.μ.- 01:00π.μ. Παράκληση, Χαιρετισμοί στον Άγιο.

 

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021:

01:00-3:30π.μ. Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

08:00π.μ., Όρθρος, τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος και θα τελέσει και εις πρεσβύτερον χειροτονία.

4:00μ.μ. Ιερά Παράκληση και είσοδος του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου στη λάρνακα ( Μπάσματα ).

Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός για τους πιστούς καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων