22/12/2021 22/12/2021 Για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Συρία για τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Λαρίσσης (Συρίας) κ. Μωυσέως (σ.σ. στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμασκού) αλλά και την έκδοση βιβλίου για την επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 που εξέδωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2021 - 8:21

Μητροπολίτης Κίτρους: “Θαυμάσαμε την πίστη των ανθρώπων σε μία περιοχή που παντού υπάρχει η οσμή του θανάτου”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κίτρους: “Θαυμάσαμε την πίστη των ανθρώπων σε μία περιοχή που παντού υπάρχει η οσμή του θανάτου”

Για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Συρία για τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Λαρίσσης (Συρίας) κ. Μωυσέως (σ.σ. στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμασκού) αλλά και την έκδοση βιβλίου για την επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 που εξέδωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

“Είχαμε τη χαρά και την ευλογία να συμμετάσχουμε στην τελετή αυτή της χειροτονίας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Θαυμάσαμε την πίστη των ανθρώπων, την προσέλευση τους στην εκκλησία σε μία περιοχή που παντού υπάρχει η οσμή του θανάτου και του πολέμου. Να φανταστείτε ότι μόνο δύο ώρες την ημέρα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα” ανέφερε με έκδηλη συγκίνηση, αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Συρία με αφορμή, όπως προαναφέρθηκε, τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Λαρίσσης (Συρίας) κ. Μωυσέως (κατά κόσμον Γεωργίου Alkhassi) το περασμένο Σάββατο.

Ακούστε τα όσα είπε στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

Τα βιβλία της ιστορίας με τον καιρό ‘‘αποχρωματίζονται’’

Οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τον επετειακό εορτασμό της Επανάστασης του 1821 συνεχίζονται. Όπως προαναφέρθηκε, η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, προχώρησε στην έκδοση ενός σύγχρονου και πρότυπου βιβλίου που είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Οι νέοι μπροστά στο θαύμα του 1821- 200 χρόνια από την Επανάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου το βιβλίο θα διανεμηθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Πιερίας.

«Ο σκοπός της εκδόσεως ήταν εξαρχής να διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των σχολείων. Ήρθαμε σε επικοινωνία με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εκδηλώσαμε την προσφορά μας τόσο εγώ όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου. Θεωρούμε ότι είναι μία πολύ σοβαρή παρέμβαση στις νέες γενιές με δεδομένο ότι και τα βιβλία της ιστορίας με τον καιρό ‘‘αποχρωματίζονται’’ από τα εθνικά και τα θρησκευτικά ιδεώδη όποτε αυτή η έκδοση έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό» τονίζει με έμφαση ο Σεβασμιώτατος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος στη Συρία και τον Λίβανο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων