23/12/2021 23/12/2021 Για το θέμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού αλλά και του βίντεο της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων ο «Άγιος Παντελεήμων» -για το ίδιο θέμα- μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. «Για θέματα υγείας απευθυνόμαστε στους ιατρούς, για θέματα πνευματικά στους πνευματικούς. Δεν μπορούμε εμείς να μιλούμε...
23 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2021 - 10:12

Μητροπολίτης Ξάνθης: «Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος- “Έφυγαν” νέοι άνθρωποι ανεμβολίαστοι»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ξάνθης: «Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος- “Έφυγαν” νέοι άνθρωποι ανεμβολίαστοι»

Για το θέμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού αλλά και του βίντεο της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων ο «Άγιος Παντελεήμων» -για το ίδιο θέμα- μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

«Για θέματα υγείας απευθυνόμαστε στους ιατρούς, για θέματα πνευματικά στους πνευματικούς. Δεν μπορούμε εμείς να μιλούμε για θέματα υγείας εφόσον υπάρχει ιατρική επιστήμη. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι η Εκκλησία, σεβόμενη την ελευθερία του ανθρώπου, δεν επιβάλλει, συστήνει, όμως, για να προφυλάξει την υγεία του ποιμνίου της. Βέβαια όλοι το λέμε ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή, γιατί βλέπουμε ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι να είναι πάρα πολλοί διασωληνωμένοι και να έχουν φύγει πολλοί από τη ζωή. Έχω μία προσωπική εμπειρία, γιατί νόσησα. Είχα κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και το πέρασα σαν γρίπη. Το μήνυμα αυτό το έδωσαν και οι γέροντες που φιλοξενούμε στη μονάδα φροντίδας των ηλικιωμένων. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα (σ.σ. στη μονάδα) από την αρχή της πανδημίας» αναφέρει με έμφαση ο Σεβασμιώτατος και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Τώρα τελευταία και οι πλέον διστακτικοί εμβολιάζονται γιατί και στη δική μας την περιοχή, έφυγαν νέοι άνθρωποι από τη ζωή 45 και 50 χρονών που ήταν ανεμβολίαστοι».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Αξιοσημείωτο είναι ότι -όπως προαναφέρθηκε- μέσα από ένα όμορφο και συγκινητικό βίντεο, η διοίκηση και το προσωπικό της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων ο «Άγιος Παντελεήμων», που λειτουργεί κάτω από τη μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, στέλνει ένα μήνυμα υπενθύμισης για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός στη ζωή όλων και κυρίως των ηλικιωμένων.

Στο ενός λεπτού διάρκειας βίντεο πρωταγωνιστές είναι η κ. Φωτούλα, τρόφιμος της μονάδας και ο μικρός Γιαννάκης, που έχει τον ρόλο του εγγονού της. Η κ. Φωτούλα παρακολουθεί τηλεόραση στο δωμάτιό της, ακούγοντας τους ειδικούς να μιλούν ο ένας μετά τον άλλον για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού τη «Δ» την Ο και ίσως αυτές που θα ακολουθήσουν. Εκείνη την ώρα την καλεί στο τάμπλετ ο εγγονός της. Της ζητάει να μάθουν μαζί το αλφάβητο. Η κ. Φωτούλα δεν κρύβει τη χαρά της και ξεκινάει μαζί του να επαναλαμβάνει τα γράμματα της αλφαβήτου. Το βιντεάκι τελειώνει με το σύνθημα: «Οι γιαγιάδες είναι για να μαθαίνουν στα εγγόνια τους την αλφαβήτα, όχι τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων