27/02/2022 28/02/2022 Για το θέμα που έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία». Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη: «Ζούμε την τραγωδία ενός νέου πολέμου και ως εκ τούτου είναι αλήθεια ότι δεν...
27 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 3:34

Μητροπολίτης Σάμου: «Έρχονται δάκρυα στα μάτια με τις εικόνες αποχωρισμού παιδιών από τους γονείς τους – Προσευχόμαστε για τους αθώους»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σάμου: «Έρχονται δάκρυα στα μάτια με τις εικόνες αποχωρισμού παιδιών από τους γονείς τους – Προσευχόμαστε για τους αθώους»

Για το θέμα που έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία».

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

«Ζούμε την τραγωδία ενός νέου πολέμου και ως εκ τούτου είναι αλήθεια ότι δεν γνωρίζουμε τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις σε όλη την ανθρωπότητα. Δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η εξάπλωσής του, άρα βιώνουμε και πάλι πανευρωπαϊκός αλλά και παγκοσμίως την αγωνία του πολέμου. Μάλιστα της σύρραξης στην Ουκρανία με πολλές διαστάσεις, ανησυχώντας για τους ανθρώπους τους αθώους που χειμάζονται άδικα από τη φρίκη ενός πολέμου» ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσθέτει, «Εμείς οι χριστιανοί Ορθόδοξοι προσευχόμεθα προς τον Κύριο να ειρηνεύσει την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα ετούτες τις ημέρες του Τριωδίου καθώς μετά από λίγο ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ξεκινά δηλαδή η προσευχή μας η οποία πρέπει να γίνεται αυτή την περίοδο εντονότερη. Ο κάθε πόλεμος είναι ένα μέγιστο κακό, είναι μεγάλη αδικία να υποδουλώνεις λαούς, να κατακτάς εδάφη και να επιβάλλεις το δίκιο του ισχυροτέρου αποφεύγοντας να ζήσεις απλά και ειρηνικά. Η ειρήνη είναι θεϊκό αγαθό, είναι πόθος κάθε ψυχής».

«Όταν βλέπεις τέτοιες εικόνες σου έρχονται δάκρυα στα μάτια»

Καθημερινά βλέπουμε τραγικές εικόνες με μικρά παιδιά να κλαίνε στα καταφύγια και να φοβούνται για τη ζωή τους, «Είναι αλήθεια ότι όταν βλέπεις τέτοιες εικόνες σου έρχονται δάκρυα στα μάτια, όταν βλέπεις τέτοιες εικόνες αποχωρισμού του πατέρα από το παιδί, σου έρχονται δάκρυα στα μάτια και διερωτάσαι γιατί; Γιατί αυτός ο πόλεμος; Γιατί τόσο μίσος; Ο πόλεμος είναι προϊόν του μίσους, των κατακτητικών σχεδίων, των υπερφίαλων αξιώσεων, της στάσεως επικρατήσεως του ισχυροτέρου κατά του αδυνάτου, της αποκτήσεως μεγαλυτέρου πλούτου και της ανθρώπινης απληστίας» καταλήγει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων