29/01/2022 30/01/2022 Για το θαύμα της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Τήνου αλλά και τους φετινούς εορτασμούς στην Ιερά νήσο με αφορμή τη συμπλήρωση 199 ετών από την εύρεσή της (σ.σ. εικόνας) μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία». Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του...
29 Ιανουαρίου, 2022 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2022 - 0:08

Μητροπολίτης Σύρου: «Μας πλήγωσε πάρα πολύ κάθε θάνατος της ευρύτερης ιερατικής οικογένειας» – Γιατί δεν θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις στην Τήνο

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σύρου: «Μας πλήγωσε πάρα πολύ κάθε θάνατος της ευρύτερης ιερατικής οικογένειας» – Γιατί δεν θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις στην Τήνο

Για το θαύμα της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Τήνου αλλά και τους φετινούς εορτασμούς στην Ιερά νήσο με αφορμή τη συμπλήρωση 199 ετών από την εύρεσή της (σ.σ. εικόνας) μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία».

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

Αφού αρχικά ο Σεβασμιώτατος εξιστόρησε το θαύμα της ευρέσεως αλλά και τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις, εν συνεχεία τόνισε ότι δεν θα γίνουν κάποιες εξ αυτών λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, «Πέρυσι αλλά και φέτος -δηλαδή σήμερα και αύριο- δεν θα πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι εκδηλώσεις, θα τελεσθεί ο Εσπερινός στον Πανίερο Ναό και όχι στο Ναό της ευρέσεως γιατί είναι μικρός ο χώρος και αύριο η Θεία Λειτουργία. Ούτε τα φαναράκια, ούτε η βράβευση των μαθητών, ούτε η λιτανεία της Αγίας Εικόνος, ούτε η Κάθοδος στο Ναό της ευρέσεως θα πραγματοποιηθούν για λόγους προστασίας της υγείας και τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων» ανέφερε αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Στη συνέχεια προσθέτει για το θέμα της πανδημίας που ταλανίζει ακόμα την ανθρωπότητα, «Πώς να μην θυμηθώ ότι “συγγενικά” και αδελφικά μου πρόσωπα ήταν οι Μακαριστοί, Λαγκαδά Ιωάννης, Καστορίας Σεραφείμ και ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που έφυγαν από αυτή τη ζωή ”χτυπημένοι” από αυτή την ασθένεια αλλά και τόσοι άλλοι κληρικοί στο Άγιον Όρος, μοναχές στα μοναστήρια και σε όλη την επικράτεια. Αυτή είναι η ευρύτερη ιερατική μας οικογένεια και ο κάθε θάνατος μας πλήγωσε πάρα πολύ», προσθέτει με συγκίνηση και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

 

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων

Αναλυτικότερα, το Πρόγραμμα ἑορτασμοῦ τῆς 199ης Ἐπετείου τῆς Εὑρέσεως τῆς Ἁγίας καί Θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς Εὐαγγελιστρίας στόν Πανίερο Ναό τῆς Μεγαλόχαρης καί στούς Ἐνοριακούς Ἱερούς Ναούς τῆς πόλεως καί τῶν Χωρίων είναι:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

5 μ.μ. Πανηγυρική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία ὅλων τῶν Ἱερῶν Ναῶν τῆς πόλεως καί τῶν Χωρίων τῆς Ἱερᾶς Νήσου Τήνου.

5 μ.μ. Τέλεσις Μεγάλου Ἀρχιερατικοῦ Ἑσπερινοῦ, χοροστατούντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου καί Τήνου κ. Δωροθέου Β’ στόν Πανίερο Ναό τῆς Εὐαγγελιστρίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

7:30 π.μ. Πανηγυρική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία ὅλων τῶν Ἱερῶν Ναῶν τῆς πόλεως καί τῶν Χωρίων τῆς Ἱερᾶς Νήσου Τήνου.

7:30 π.μ. Τέλεσις Ὄρθρου Ἱερᾶς Πανηγύρεως.

9 π.μ. Τέλεσις Ἀρχιερατικῆς Θείας Λειτουργίας στόν Πανίερο Ναό τῆς Εὐαγγελιστρίας, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου καί Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Εἰς τούς Ἐνοριακούς Ἱερούς Ναούς τῆς πόλεως καί τῶν Χωρίων θά τελεσθοῦν οἱ Ἱερές Ἀκολουθίες τοῦ Μεγάλου Ἑσπερινοῦ μετ’ ἀρτοκλασίας, τοῦ Ὄρθρου καί τῆς Θείας Λειτουργίας ἐπί τῇ 199 ῃ ἐπετείῳ τῆς Εὑρέσεως τῆς Ἁγίας καί Θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς Εὐαγγελιστρίας.

Εἰς τάς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τηρηθοῦν τά προβλεπόμενα μέτρα προστασίας τῆς Δημοσίας Ὑγείας σύμφωνα μέ τάς Ἐγκυκλίους τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ἡμῶν κ. Δωροθέου Β’, τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί τήν ὑπ’ ἀριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 3608 Κ.Ὑ.Ἀ.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

10 π.μ. Τέλεσις Ἱεροῦ Μνημοσύνου στόν Πανίερο Ναό τῆς Εὐαγγελιστρίας ὑπέρ ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν Δωρητῶν, Συνδρομητῶν καί Εὐεργετῶν τοῦ Πανελληνίου Ἱεροῦ Ἱδρύματος Εὐαγγελιστρίας Τήνου.

Ἡ 30ῆ Ἰανουαρίου ἔχει καθιερωθεῖ ὡς ἡμέρα ἀργίας (Β.Δ.253/1966/ΦΕΚ68).

 

Φωτογραφία Αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων