04/01/2022 04/01/2022 Στα γεγονότα της ιστορίας της Μικράς Ασίας, με αφορμή την Μικρασιατική καταστροφή κατά την οποία χάσαμε τις πατρογονικές μας εστίες αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κρήνης και Καλαμαριάς  κ Ιουστίνος σε συνέντευξή του στο Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία ope.gr. “Μας διδάσκουν και τα θετικά και τα αρνητικά γεγονότα της Ιστορίας μας. Πέρυσι εορτάσαμε όλοι τα 200 χρόνια από...
04 Ιανουαρίου, 2022 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2022 - 10:55

Νέας Κρήνης: Χάσαμε τις πατρογονικές εστίες της Μικράς Ασίας

Διαδώστε:
Νέας Κρήνης: Χάσαμε τις πατρογονικές εστίες της Μικράς Ασίας

Στα γεγονότα της ιστορίας της Μικράς Ασίας, με αφορμή την Μικρασιατική καταστροφή κατά την οποία χάσαμε τις πατρογονικές μας εστίες αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κρήνης και Καλαμαριάς  κ Ιουστίνος σε συνέντευξή του στο Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία ope.gr.

“Μας διδάσκουν και τα θετικά και τα αρνητικά γεγονότα της Ιστορίας μας. Πέρυσι εορτάσαμε όλοι τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, ένα εθνικό ορόσημο με θετικό πρόσημο. Φέτος εορτάζουμε ένα εθνικό ορόσημο με αρνητικό πρόσημο, χάσαμε τις πατρογονικές εστίες της Μικράς Ασίας και της Ανατολής”, τόνισε  μεταξύ άλλων ο
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης και Δημιουργίας, με θέμα «Χαίρε Μικρασία – 100 χρόνια ξεριζωμού από τα ματωμένα χώματα» τον οποίο προκήρυξε η Μητρόπολή του με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό .

Για τον εν λόγω διαγωνισμό είπε : “Η Μητρόπολη μας φιλοξενεί στους κόλπους της ένα παζλ προγόνων των πρώτων προσφύγων που ήρθαν κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, λίγο πριν και λίγο αργότερα. Έτσι ήταν εκ των ων ουκ άνευ (σ.σ. απολύτως απαραίτητο) το να διοργανωθούν εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την αποφράδα ημέρα της Μικρασιατικής καταστροφής. Μία από αυτές τις πολλές εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει είναι και ο μαθητικός διαγωνισμός. Μέσα από αυτό τον διαγωνισμό φιλοδοξούμε ότι θα προωθήσουμε τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου να έρθουν πιο κοντά στην ιστορία του προσφυγικού ελληνισμού”.

Ακούστε τη συνέντευξη με θέμα “Εορτάζουμε ένα εθνικό ορόσημο με αρνητικό πρόσημο, χάσαμε τις πατρογονικές εστίες της Μικράς Ασίας”που έδωσε στο δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη

Αναλυτικότερα, τo Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό

Κέντρο, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης Δημιουργίας, με θέμα «Χαίρε  Μικρασία – 100 χρόνια ξεριζωμού από τα ματωμένα χώματα».
Ο Διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού «Ευγένεια 2022» και είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ αφορά στους παρακάτω τομείς:
1. Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού.
2. Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου.
3. Διαγωνισμός Δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
4. Διαγωνισμός Μουσικής Σύνθεσης για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.
Τα έργα θα αξιολογηθούν από Καλλιτεχνική Κριτική Επιτροπή. Σε κάθε κατηγορία θα δοθούν Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβεία. Στο Α΄ βραβείο, σε κάθε κατηγορία, απονέμεται χρηματικό ποσό 150
ευρώ. Τα βραβευθέντα έργα σε Κεντρική Εκδήλωση στο πλαίσιο σειράς δράσεων «Έτους Mνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού 2022» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς. Ως τελική προθεσμία υποβολής έργων έχει ορισθεί η 30η Απριλίου 2022. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων