26/05/2023 26/05/2023 Για την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να αφιερώσει τα Δίπτυχα του 2026 στον Ηρωικό Αγώνα των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου -με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών (1826-2026)- αλλά και την ιστορική του σημασία στη σημερινή κοινωνία, μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ακούστε...
26 Μαΐου, 2023 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 13:36

Ο Αιτωλίας Δαμασκηνός μιλά στο ope.gr για τη σημασία της Εξόδου του Μεσολογγίου στη σημερινή κοινωνία

Διαδώστε:
Ο Αιτωλίας Δαμασκηνός μιλά στο ope.gr για τη σημασία της Εξόδου του Μεσολογγίου στη σημερινή κοινωνία

Για την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να αφιερώσει τα Δίπτυχα του 2026 στον Ηρωικό Αγώνα των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου -με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών (1826-2026)- αλλά και την ιστορική του σημασία στη σημερινή κοινωνία, μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στη τηλεφωνική συνέντευξη και τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο έτος θα αφιερωθούν στην εν λόγω επέτειο, το ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος καθώς επίσης και ο ετήσιος Μαθητικός Διαγωνισμός του έτους 2026, που διεξάγει η προαναφερθείσα Συνοδική Επιτροπή.

«Από την πρώτη στιγμή που ενθρονίστηκα και ανέλαβα τα καθήκοντα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας θεώρησα επιτακτική ανάγκη να συγκροτήσω μία επιτροπή η οποία θα καταρτίσει το επίσημο πρόγραμμα των λατρευτικών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το 2026 για να τιμήσουμε τη μεγάλη και κορυφαία επέτειο της συμπληρώσεως 200 ετών από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου» ανέφερε, αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Εν συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσθέτει, μεταξύ άλλων, «Έχουμε ιερό χρέος να τιμήσουμε τη μεγάλη αυτή επέτειο της συμπληρώσεως 200 ετών. Υπάρχουν πολλές σκέψεις και πολλές προτάσεις. Το 2026 ολόκληρη η ”καρδιά” της Μητροπόλεως θα χτυπά στο Μεσολόγγι. Θα καλέσουμε όλες τις ενορίες να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων».

Να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και κυρίως για τα παιδιά μας

«Στόχος μας είναι η επέτειος αυτή να σηματοδοτήσει και την ενότητα που έχουμε όλοι στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Είναι πολύ σημαντικό να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και κυρίως για τα παιδιά μας, για τους νέους μας που είναι και οι διάδοχοί μας», συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων