22/05/2023 22/05/2023 Για τη συμπλήρωση εννέα ετών (σ.σ. 16 Μαΐου) από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου και την τέλεση του μνημοσύνου του, αλλά και τις μνήμες του από τη συναναστροφή του με τον Μακαριστό, μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ακούστε τα όσα ανέφερε στη τηλεφωνική συνέντευξη και...
22 Μαΐου, 2023 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 13:03

Ο Ελασσώνος Χαρίτων μιλά στο ope.gr για τον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Βασίλειο

Διαδώστε:
Ο Ελασσώνος Χαρίτων μιλά στο ope.gr για τον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Βασίλειο

Για τη συμπλήρωση εννέα ετών (σ.σ. 16 Μαΐου) από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου και την τέλεση του μνημοσύνου του, αλλά και τις μνήμες του από τη συναναστροφή του με τον Μακαριστό, μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στη τηλεφωνική συνέντευξη και τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:

«Φέτος τελέσαμε το μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου. Τις προηγούμενες χρονιές τελούσαμε το μνημόσυνο είτε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Σπαρμού όπου είναι και ενταφιασμένος, είτε στην Ιερά Μονή της Ολυμπιώτισσας, διότι είναι δύο Μοναστήρια τα οποία ο Μακαριστός προκάτοχός μου τα ανέδειξε, τα επάνδρωσε, τα αγάπησε και φρόντισε πάρα πολύ για αυτά» ανέφερε, αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Εν συνέχεια προσθέτει, μεταξύ άλλων, «Ήταν πραγματικά συγκινητική η παρουσία των πιστών που ήρθαν παρότι ήταν ”καθημερινή” (σ.σ. Τρίτη) ημέρα. Ήταν κατάμεστος ο Μητροπολιτικός ναός και μάλιστα είχαμε φέτος τη χαρά και την ευλογία να έχουμε συμπροσευχόμενο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο».

Ήταν άνθρωπος της υπομονής και της σιωπής

«Με αξίωσε ο Θεός να είμαι δεκατέσσερα χρόνια κοντά του και στη Μητρόπολη Ελασσώνος. Ήταν άνθρωπος της υπομονής και της σιωπής. Ήταν άνθρωπος που απέφευγε τη δημοσιότητα, ήθελε αυτό που κάνει να το κάνει σιωπηρά, να μην προβάλλεται, να μην διατυμπανίζεται. Ήταν μία ”σιωπηρή δύναμη”» συμπληρώνει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σε συγκινητικό κλίμα το Μνημόσυνο

Αναλυτικότερα, το μνημόσυνο για τα εννέα χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας την Τρίτη 16 Μαΐου 2023.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης – Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρoπόλεως Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης,
Συμμετείχε συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μοιράστηκε με τους πιστούς, προσωπικές αναμνήσεις από την γνωριμία του και την «καρδιακή φιλία» του με τον μακαριστό Μητροπολίτη Βασίλειο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αγάπη τους και την παρουσία τους με σκοπό να τιμήσουν το πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων