22/09/2022 22/09/2022 Στην ολοκλήρωση του ναού του Τιμίου Προδρόμου που έχει τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, αλλά και εν γένει το ιεραποστολικό του έργο στους μακρινούς τόπους -για την Ελλάδα-, μίλησε αποκλειστικά ο Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Θεοφιλέστατος...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 14:44

Ο Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος στο ope.gr για την πρόοδο της Ορθοδοξίας στην Κολομβία

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος στο ope.gr για την πρόοδο της Ορθοδοξίας στην Κολομβία

Στην ολοκλήρωση του ναού του Τιμίου Προδρόμου που έχει τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, αλλά και εν γένει το ιεραποστολικό του έργο στους μακρινούς τόπους -για την Ελλάδα-, μίλησε αποκλειστικά ο Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Θεοφιλέστατος στην τηλεφωνική συνέντευξη και τον και στο δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

“Κατ’ αρχήν είμαι ο ντόπιος και θα έλεγα ‘’ινδιάνος’’ δεσπότης, βοηθός του Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα. Είμαι υπεύθυνος για τις χώρες Κολομβίας και Βενεζουέλας όσον αφορά στην Ιεραποστολή” ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος.

Εν συνεχεία ο Θεοφιλέστατος προσθέτει, μεταξύ άλλων, “Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Τίμιο Πρόδρομο και φτιάχνεται στην πόλη όπου ξεκίνησε η Ιεραποστολή στην Κολομβία και στη Βενεζουέλα, στην πόλη της Κούκουτας. Είναι στα σύνορα των δύο χωρών, εδώ έγιναν τα πρώτα ιεραποστολικά βήματα”.

Γεννήθηκα στην Κολομβία αλλά η αναγέννησή μου έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος αναφέρεται στους δεσμούς του με την Ελλάδα, την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω όπου βαπτίστηκε Ορθόδοξος, «Γεννήθηκα στην Κολομβία αλλά η αναγέννησή μου έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, όπου είμαι και μάλιστα μέλος του κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Με βάπτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Κίτρους Αγαθόνικος. Η δική μου πορεία προς την Ορθοδοξία πρέπει να πω ότι ξεκίνησε όταν ήμουν στην ηλικία δέκα ή έντεκα ετών όπου είδα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο στην τηλεόραση της Κολομβίας».

Ο νέος ναός έχει τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας

«Ο νέος ναός του Τιμίου Προδρόμου (σ.σ. στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα) έχει δύο χρώματα, το μπλε και το άσπρο που είναι αφιερωμένα στη σημαία της Ελλάδος γιατί ναι μεν ο Χριστός γεννήθηκε Εβραίος, διδάσκεται, παραδίδεται, ερμηνεύεται με ελληνικούς όρους και τρόπους και με ελληνική παιδεία» συμπληρώνει ο Θεοφιλέστατος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κύριος Τιμόθεος

Ο κατά κόσμον Λουΐς Αντώνιο Τόρρες Εσκβίρελ γεννήθηκε στην Κολομβία. Στις 8 Νοεμβρίου 2020 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπογκοτά Επίσκοπος Άσσου, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μεξικού. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεξικού Αθηναγόρας ενώ έλαβαν μέρος ο Αρχιεπίσκοπος εν Μεξικώ κ. Αλέξανδρος (Εκκλησίας ΟCA) και ο Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας (Βοηθός Επίσκοπος του μητροπολίτη Μεξικού).

Δείτε φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου τις οποίες εξασφάλισε το ope.gr:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων