08/09/2023 08/09/2023 Για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος, μετά την κακοκαιρία Daniel, μίλησε αποκλειστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών  στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και τη δημοσιογράφο Σβετλάνα Λεβίτσκι.  «Είναι κατεστραμμένα τα 2/3 του Δήμου Δομοκό, γέφυρες, δρόμοι, οδικά δίκτυα, έχει μεγάλες ζημιές αλλά είναι σε...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 19:30

Ο Φθιώτιδος Συμεών στο ope.gr για τις πληγείσες περιοχές της Μητρόπολης: Προσφέραμε φιλοξενία στα μοναστήρια και στον ξενώνα σε Δομοκό και Λαμία

Διαδώστε:
Ο Φθιώτιδος Συμεών στο ope.gr για τις πληγείσες περιοχές της Μητρόπολης: Προσφέραμε φιλοξενία στα μοναστήρια και στον ξενώνα σε Δομοκό και Λαμία

Για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος, μετά την κακοκαιρία Daniel, μίλησε αποκλειστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών  στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και τη δημοσιογράφο Σβετλάνα Λεβίτσκι.

«Είναι κατεστραμμένα τα 2/3 του Δήμου Δομοκό, γέφυρες, δρόμοι, οδικά δίκτυα, έχει μεγάλες ζημιές αλλά είναι σε ύφεση. Άλλος κίνδυνος ζωής δεν υπάρχει σε εμάς, στα δικά μας χωριά. Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Ως προς το αν έχουν υποστεί ζημιές Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές, ο Σεβασμιώτατος είπε: «Κάτι σοβαρό όχι».

Για τα παιδιά από την Ουκρανία που προηγουμένως είχαν μεταφερθεί στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος υπογράμμισε: «Τα παιδιά επέστρεψαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο γιατί ο καιρός άνοιξε στη Λοκρίδα. Κάνουν κανονικά το πρόγραμμά τους και όλα βαίνουν καλώς. Έχουν επιστρέψει στο Κασκηνωτικό Κέντρο με ασφάλεια και οι ομάδες υλοποιούν κανονικά το πρόγραμμά τους. Αύριο μάλιστα θα επισκεφθούν και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα». 

Ως προς τις πρωτοβουλίες συνδρομής που έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Εμείς προσφέραμε στους πληγέντες τρόφιμα, ρούχα, και νερά. Αυτά είναι τα βασικά. Και φιλοξενία στα μοναστήρια μας, στον ξενώνα στον Δομοκό και στη Λαμία, ό,τι κάναμε και στον Ιανό και σε άλλες περιπτώσεις».

Με αφορμή τη σημερινή εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος είπε: «Το Γενέθλιο της Παναγίας να αποτελέσει γενέθλιον και για όλους μας, γιατί χάρις στην Παναγία γεννιέται η σωτηρία, γεννιέται η ελπίδα, γεννιέται  η ανθρωπιά. Ευκαιρία λοιπόν να γεννηθούμε και εμείς μαζί με την Παναγία μας».

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων