27/04/2021 28/04/2021 Καρπενησίου Γεώργιος: “Όταν έρχεται το πρόβλημα να σηκώνουμε τα μάτια και τα χέρια ψηλά στον Θεό και Εκείνος ξέρει τι να κάνει” Στη δοκιμασία που πέρασε τις τελευταίες ημέρες με τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, μιλώντας αποκλειστικά στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων (ope.gr) και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.  “Ήταν μια δοκιμασία,...
27 Απριλίου, 2021 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2021 - 13:43

Ο Καρπενησίου Γεώργιος στο ope.gr για τη μάχη με τον κορωνοϊό

Διαδώστε:
Ο Καρπενησίου Γεώργιος στο ope.gr για τη μάχη με τον κορωνοϊό

Καρπενησίου Γεώργιος: “Όταν έρχεται το πρόβλημα να σηκώνουμε τα μάτια και τα χέρια ψηλά στον Θεό και Εκείνος ξέρει τι να κάνει”

Στη δοκιμασία που πέρασε τις τελευταίες ημέρες με τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, μιλώντας αποκλειστικά στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων (ope.gr) και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.

“Ήταν μια δοκιμασία, πέρασε, αφού το επιτρέπει ο Θεός εμείς τον δοξολογούμε”, ήταν τα πρώτα λόγια του Σεβασμιωτάτου. Όπως τόνισε σε κάθε δύσκολη δοκιμασία χρειάζονται και τα απαραίτητα όπλα για να ανταπεξέλθει κάποιος. Στη δική του περίπτωση τα όπλα αυτά ήταν η προσευχή και η ανάγνωση.

Για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ανέφερε: “Στο νοσοκομείο περισσότερο πήγα προληπτικά, γιατί φοβήθηκαν οι γιατροί μετά από μια αξονική που έκανα, μήπως εξελιχθεί σε πνευμονία. Το προλάβαμε όμως”. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη η δύσκολη εβδομάδα ήταν στο σπίτι, πριν μπει στο νοσοκομείο. “Ήταν δύσκολα αναπνευστικά, υπήρχε αγωνία και άγχος”, είπε.  Ωστόσο, αυτή τη στιγμή έχει αναρρώσει και όπως ανέφερε στο ope.gr τη Μεγάλη Τετάρτη σκέφτεται να πάει και στην Εκκλησία. “Τώρα έρχομαι λίγο στο γραφείο, δεν βλέπω κόσμο αλλά από αύριο την Μεγάλη Τετάρτη σκέφτομαι να πάω στην Εκκλησία”.

Αποτιμώντας την όλη περιπέτειά του στέλνει μήνυμα στους πιστούς να μην απελπίζονται και να μην κλονίζονται από τέτοιες δοκιμασίες. “Όταν έρχεται το πρόβλημα να σηκώνουμε τα μάτια και τα χέρια ψηλά στον Θεό και Εκείνος ξέρει τι να κάνει”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων