21/02/2024 21/02/2024 Στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να παντρεύονται πολιτικά, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Χρήστος Οικονόμου, τ. Προέδρος και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Προέδρος του Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο pemptousia.gr και τον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη. ...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:07

Ο Καθηγητής Χρήστος Οικονόμου για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον “γάμο” ομοφυλοφίλων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:
Ο Καθηγητής Χρήστος Οικονόμου για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον “γάμο” ομοφυλοφίλων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να παντρεύονται πολιτικά, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Χρήστος Οικονόμου, τ. Προέδρος και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Προέδρος του Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο pemptousia.gr και τον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη. 

Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε τις απαντήσεις της Εκκλησίας μέσα από την Ορθόδοξη Θεολογία, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από την Ορθόδοξη ανθρωπολογία, αναφερόμενος στην ανθρωπολογία της Παλαιάς Διαθήκης, αναφερόμενος στην δημιουργία του ανθρώπου και των δύο φύλων, καθώς και στην πτώση που οδήγησε στην διαστροφή της ζωής του ανθρώπου. Ακολούθως συνέδεσε την Θεολογία της Παλαιάς Διαθήκης με αυτήν της Καινής, ως μία συνέχεια που αποτυπώνεται στην Παύλεια ανθρωπολογία.

Συγκεκριμένα παρουσίασε την διδασκαλία του Παύλου για τα δύο φύλα και την μεταξύ τους σχέση, καθώς και στο αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας, διευκρινίζοντας γιατί θεωρείται αμαρτία κατά την διδασκαλία της Εκκλησίας.

Έθεσε σε τέλος την ορθή βάση της έννοιας της αγάπης μέσα στην Εκκλησία, ως πρόσκληση μετανοίας και συγχώρεσης για την επαναγωγή του ανθρώπου στην ορθή πορεία, την πορεία προς την κατά χάριν θέωση και κοινωνία με τον Θεό. Τέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από τα όσα φέρνει στην κοινωνία η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού στην κοινωνία, την οικογένεια, τονίζοντας την ποιμαντική στάση της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων