22/01/2023 22/01/2023 Για τον πρώτο Ορθόδοξο Μητροπολίτη της Μητρόπολης Κορέας και προκάτοχό του, τη σπουδαία του ιεραποστολική δράση, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις χώρες της Άπω Ανατολής μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. Ο Μακαριστός ήταν ο Πρύτανης των Ιεραποστόλων- Δεν...
22 Ιανουαρίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2023 - 22:18

Ο Κορέας Αμβρόσιος μιλά στο ope για τον προκάτοχό του και το πνευματικό μνημόσυνο που θα τελέσει σήμερα (AUDIO)

Διαδώστε:
Ο Κορέας Αμβρόσιος μιλά στο ope για τον προκάτοχό του και το πνευματικό μνημόσυνο που θα τελέσει σήμερα (AUDIO)

Για τον πρώτο Ορθόδοξο Μητροπολίτη της Μητρόπολης Κορέας και προκάτοχό του, τη σπουδαία του ιεραποστολική δράση, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις χώρες της Άπω Ανατολής μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

Ο Μακαριστός ήταν ο Πρύτανης των Ιεραποστόλων- Δεν ήταν ένας αυτόκλητος αλλά ένας θεόκλητος ιεραπόστολος”

“Θα γίνει στην Αγία Βαρβάρα Αργυρουπόλεως ένα πνευματικό μνημόσυνο (σ.σ. την Κυριακή 17.30) για τον αείμνηστο. Ήδη έχουν συμπληρωθεί περίπου επτά μήνες από την οσιακή κοίμησή του. Ήταν ο πρώτος Μητροπολίτης Κορέας από το 2004, όταν η εξαρχία Κορέας που ανήκε τότε στη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας ανυψώθηκε -από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο- σε Μητρόπολη Κορέας” ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος.


Στη συνέχεια συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, Ο Μακαριστός ήταν ο ”Πρύτανης’‘ των Ιεραποστόλων. Είναι αυτός που εργάσθηκε όσο κανένας άλλος στο χώρο της Άπω Ανατολής. Ορισμένοι άνθρωποι ασχολούνται με διάφορα και στο τέλος δεν κάνουν τίποτα. Εκείνος ασχολήθηκε ισόβια με ένα πράγμα, τη διάδοση του Ευαγγελίου στην Άπω Ανατολή. Το έκανε επί 71 χρόνια! Δεν ήταν ένας αυτόκλητος αλλά ένας θεόκλητος ιεραπόστολος.

Tο πνευματικό μνημόσυνο του Μητροπολίτη Πισιδίας κυρού Σωτηρίου Τράμπα

Αναλυτικότερα, το Πατριαρχικό ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής, προσκαλεί στο πνευματικό μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτη Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου (Τράμπα), την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 5.30μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως.

Θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Κορέας και έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: Η οσιακή κοίμηση ενός μεγάλου ιεραποστόλου.

O Mητροπολίτης Πισιδίας (ο από Κορέας) Κυρός Σωτήριος (Τράμπας)

Στις 10 Ιουνίου 2022 σε ηλικία 93 ετών αναχώρησε για το Ουράνιο Θυσιαστήριο ο Μητροπολίτης Πισιδίας κυρός Σωτήριος (Τράμπας) ο σοφός Ιεράρχης με το γνήσιο οικουμενικό και εκκλησιαστικό φρόνημα. Ανεπαύθη εκ των κόπων αυτού ο πρύτανης των εν ζωή Ιεραποστόλων, ο χαλκέντερος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου, ο οποίος αναλώθηκε στο έργο του ευαγγελισμού των ανθρώπων «εκ νεότητος αυτού» και μέχρι της τελευταίας αναπνοής του στην Ελλάδα, στην Κορέα και στην Μ. Ασία. Ο μακαριστός, ήταν ο πρώτος Ορθόδοξος Μητροπολίτης της Μητρόπολης Κορέας και καταγόταν από την Άρτα.

Από πρωτοσύγκελος, με έξοχα διοικητικά προσόντα,της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί Αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου του Α΄, με δική του αίτηση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέλαβε την ευθύνη του Ιεραποστολικού κλιμακίου της Κορέας. Εκεί έθεσε τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κορέα. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον ανύψωσε στο επισκοπικό αξίωμα υπό τον τίτλο Ζήλων και αργότερα τον κατέστησε Μητροπολίτη Κορέας και Έξαρχο Ιαπωνίας.

Μετά την παραίτηση του από τη Μητρόπολη Κορέας το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον εξέλεξε Μητροπολίτη Πισιδίας. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Πισιδίας κυρός Σωτήριος δέχτηκε στα βαθιά του γεράματα την νέα του θέση ως «δώρο» και «φωνή» Θεού, προσφέροντας το δικό του «αντίδωρο» αγάπης και διάδοσης του Ευαγγελίου στην Νότια Μικρά Ασία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε για αυτόν: «Δοξολογούμεν τον Δομήτορα της Εκκλησίας, διότι εχαρίσατο εις αυτήν τον Άγιον Πισιδίας, τον Απόστολον και Ιεραπόστολον, τον θυσιαστικόν και αγαπητικόν, τον φιλάγιον και φιλάνθρωπον, τον ασκητήν και άνθρωπον της προσευχής, τον πνευματικόν πατέρα, ο οποίος είναι διά τα τέκνα αυτού ο στοργικός ποιμενάρχης, εκείνος ο οποίος γνωρίζει τας πραγματικάς ανάγκας των, βαστάζει και περιθάλπει τα ασθενήματά των.

Ο Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος είναι ο ένθερμος κήρυξ του Ευαγγελίου, ο οποίος μετέφερε και μεταφέρει “ρήματα ζωής αιωνίου” (Ιωαν. στ’, 68) εις τα βάθη των ψυχών και εις τα πέρατα της οικουμένης».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων