06/04/2020 06/04/2020     Έχει προξενήσει εντύπωση στην Ευρώπη η αντιμετώπιση της Σουηδίας στη “λαίλαπα” του Κορωνοϊού όπου τα μέτρα για τη σύγχρονη μάστιγα είναι “χαλαρά” σε σχέση με άλλες χώρες. Όμως σύμφωνα με τα τελευταία σημερινά δημοσιεύματα λόγω της καλπάζουσας αύξησης των κρουσμάτων και των θυμάτων, που φεύγουν πρόωρα από τη ζωή εξετάζεται η επιβολή πιο...
06 Απριλίου, 2020 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2020 - 19:11

Aποκλειστικά στο Πρ. “Ορθοδοξία” για το “πείραμα” της Σουηδίας που προκαλεί εντύπωση- Η νοοτροπία των Σουηδών και η προσφορά της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Aποκλειστικά στο Πρ. “Ορθοδοξία” για το “πείραμα” της Σουηδίας που προκαλεί  εντύπωση- Η νοοτροπία των Σουηδών και η προσφορά της Εκκλησίας
    Έχει προξενήσει εντύπωση στην Ευρώπη η αντιμετώπιση της Σουηδίας στη “λαίλαπα” του Κορωνοϊού όπου τα μέτρα για τη σύγχρονη μάστιγα είναι “χαλαρά” σε σχέση με άλλες χώρες. Όμως σύμφωνα με τα τελευταία σημερινά δημοσιεύματα λόγω της καλπάζουσας αύξησης των κρουσμάτων και των θυμάτων, που φεύγουν πρόωρα από τη ζωή εξετάζεται η επιβολή πιο αυστηρών μέτρων.
   Με βάση και την πρόσφατη συνέντευξή του ο Σουηδός Πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν  άλλαξε τη ρητορική του και προειδοποίησε ότι η χώρα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με “χιλιάδες” θανάτους από τον κορονοϊό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
 “Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι πιο “χαλαρά” τα μέτρα – από ότι είναι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες- κάτι το οποίο οφείλεται σε παράγοντες όπως η νοοτροπία, ο τρόπος σκέψης και η ψυχολογία του Σουηδικού λαού. Είναι ένας λαός υπάκουος και ξέρει ότι πρέπει να προφυλαχθεί. Εμείς ως Εκκλησιαστικοί φορείς είμαστε σε επικοινωνία με την Πολιτεία ώστε να προσφέρουμε συμπαράσταση”, αναφέρει αποκλειστικά και μεταξύ άλλων, στη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική του επικοινωνία με το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, υπέρτιμος και έξαρχος Βορείων Χωρών κ. Κλεόπας. 
 
     Ακούστε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα:

    Παράλληλα αναφέρεται στους συνεργάτες του, κληρικούς της εν λόγω Μητρόπολης και στον ιατρό- νεφρολόγο π. Νικόλαο και τις ατελείωτες ώρες που περνά στο νοσοκομείο σώζοντας ζωές, “Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι οι σύγχρονοι ήρωες. Θέτουν πρώτα από όλα τον ίδιο τους τον εαυτό εν κινδύνω για να μπορέσουν να υπηρετήσουν, να προστατεύσουν και να θεραπεύσουν τους ανθρώπους που υποφέρουν και πλήττονται από τον ιό.
Είμαστε πολύ περήφανοι στην Εκκλησία που έχουμε έναν εξαίρετο κληρικό τον π. Νικόλαο που έχει αρκετές γνώσεις και παράλληλα με τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα, ως άμισθος κληρικός, προσφέρει και ως ιατρός μέρα -νύκτα. Μάλιστα με ρώτησε τί να κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα αφού έχει εφημερίες κάθε βράδυ και του είπα: Πάτερ μου αυτή τη στιγμή προέχει να σώσετε ανθρώπους. Αυτός είναι ο πρώτος σας “ρόλος” αυτή τη στιγμή”.
      Τέλος, επισημαίνει ότι σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνουμε υπάρχει το θετικό στοιχείο, ότι ο κόσμος γίνεται πιο “ανθρώπινος”, “Ο άνθρωπος επειδή δεν ξέρει αν αύριο θα ζει αρχίζει και γίνεται πολύ πιο “ανθρώπινος”, πιο κοινωνικός και πιο φιλάνθρωπος. Δείχνει τη συμπαράστασή του, βλέπουμε στην Ιταλία να βγαίνουν στα μπαλκόνια, να παίζουν μουσική, να τραγουδούν και να επικοινωνούν. Επιτέλους να σταματήσει η “απρόσωπη” επικοινωνία”, συμπληρώνει ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων