10/02/2022 10/02/2022 Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, που έχει εφαρμοστεί στην Αυστρία από την 1η Φεβρουαρίου, και το κλίμα που επικρατεί για την εν λόγω απόφαση της Αυστριακής κυβέρνησης μίλησεο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος  αποκλειστικά  στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. Αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για την πρώτη χώρα...
10 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 9:04

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας στο ope.gr για τους εμβολιασμούς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αυστρίας στο ope.gr για τους εμβολιασμούς

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, που έχει εφαρμοστεί στην Αυστρία από την 1η Φεβρουαρίου, και το κλίμα που επικρατεί για την εν λόγω απόφαση της Αυστριακής κυβέρνησης μίλησεο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος  αποκλειστικά  στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

Αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο και αφορά όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών, ενώ σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ, όσοι δε θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, θα κινδυνεύουν με «τσουχτερό» πρόστιμο έως και 3.600 ευρώ.

«Ο κόσμος υποδέχθηκε την απόφαση με ανάμεικτα συναισθήματα. Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι θα πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός σε όλους και υπάρχουν αυτοί που λένε ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την ελευθερία των ανθρώπων και καθένας να αποφασίσει μόνος του. Βέβαια εξαιρούνται του νόμου καρκινοπαθείς, έγκυες γυναίκες, άνθρωποι με χρόνια προβλήματα ή άνθρωποι που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για διάφορες παθήσεις. Επίσης αυτό που έγινε -μετά από πίεση διαφόρων κοινωνικών ομάδων- είναι ότι δέχθηκαν (σ.σ. οι κυβερνώντες) και κάποια εμβόλια, τα οποία δεν αναγνωρίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αναγνωρίζονται από τον διεθνή οργανισμό φαρμάκων», ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική κοινότητα με το νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού»

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ιδιαίτερο σε εμάς, στην κοινότητά μας γιατί ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό έχει εμβολιασθεί. Όσοι έχουν εμβολιασθεί και νοσήσει υπερβαίνουν το 95%», συμπληρώνει ο Μητροπολίτης Αυστρίας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πώς υποδέχθηκε το νέο μέτρο η ελληνική κοινότητα της Αυστρίας.

Στηριζόμαστε στην καλοσύνη των ανθρώπων και στις εθελοντικές δωρεές

Στη συνέχεια προσθέτει όσον αφορά στις ευχαριστίες του (σ.σ. μέσω επιστολής) στους συνδρομητές και δωρητές της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας για την υποστήριξή τους στο σημαντικό ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της  κατά το παρελθόν έτος 2021, «Εμείς στηριζόμαστε αποκλειστικά στην καλοσύνη των ανθρώπων και στις εθελοντικές δωρεές. Το έργο που επιτελεί η Μητρόπολη γίνεται χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων και για αυτό κάθε χρόνο κάνουμε μία ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους δωρητές μας ασχέτως του ποσού που διέθεσαν», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στην επιστολή τονίζεται ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες και όχι μόνο λόγω της πανδημίας, κατέστη δυνατόν το προηγούμενο έτος να αρχίσουν πολυάριθμα και πολλά υποσχόμενα για το μέλλον έργα, ενώ άλλα συνεχίσθηκαν και ορισμένα ολοκληρώθηκαν, όπως γράφει ο Μητροπολίτης Αυστρίας. Αναφέρει σχετικά την κατάθεση του θεμελίου λίθου του νέου Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών στο κτήριο της Έξαρχίας στο κέντρο της Βουδαπέστης, τις ανακαινίσεις και εξωραϊσμούς Ι. Ναών στην Ουγγαρία αλλά και την γενναία προσφορά προς τους πυροπλήκτους των μεγάλων πυρκαιών στην Ελλάδα.

Ακόμα, στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην ζωντάνια των ενοριών της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και στη λειτουργία των ελληνικών τάξεων στη Βιέννη, στο Graz και στο Salzburg. “Τα παιδιά μας παρά τις δύσκολες περιστάσεις μπόρεσαν να συνεχίσουν την κανονική σχολική ζωή αποκτώντας χωρίς καθυστέρηση τα προβλεπόμενα εφόδια” επισημαίνει σχετικά ο Μητροπολίτης Αυστρίας, ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς. Εκφράζει επίσης τη χαρά του για την ενίσχυση του Ιερού κλήρου με την χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Zsolt Füzesi και του κ. Stefan Lorbe εις Διάκονο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων