05/07/2022 05/07/2022 Για την πρόσφατη εκδημία του αείμνηστου Ομότιμου Καθηγητού Ιωάννη Γαλάνη και το κενό που αφήνει πίσω του μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σεβασμιώτατος υπήρξε μαθητής του εκλιπόντος και μετέτεφερε τις φοιτητικές του μνήμες. Ακούστε τα όσα αναφέρει ο Σεβασμιώτατος στη τηλεφωνική...
05 Ιουλίου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 15:00

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στο ope.gr για τον αείμνηστο Καθηγητή Ιωάννη Γαλάνη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κίτρους στο ope.gr για τον αείμνηστο Καθηγητή Ιωάννη Γαλάνη

Για την πρόσφατη εκδημία του αείμνηστου Ομότιμου Καθηγητού Ιωάννη Γαλάνη και το κενό που αφήνει πίσω του μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σεβασμιώτατος υπήρξε μαθητής του εκλιπόντος και μετέτεφερε τις φοιτητικές του μνήμες.

Ακούστε τα όσα αναφέρει ο Σεβασμιώτατος στη τηλεφωνική συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:

“Η πρώτη γνωριμία ήταν στο πλαίσιο του μαθήματος της Καινής Διαθήκης και της Ιστορίας των χρόνων της Καινής Διαθήκης. Εκείνο όμως το οποίο μας είλκυσε ήταν η απλότητά του, η καταδεκτικότητά του κάτι που μας συγκίνησε και μας προέτρεψε να αγαπήσουμε τα μαθήματα που δίδασκε” αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία αφού συμπληρώνει την πολύχρονη συνεργασία τους κυρίως στη διοργάνωση των «Παυλείων» της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας (σ.σ. ο Σεβασμιώτατος διετέλεσε ως Πρωτοσύγκελος στην εν λόγω Μητρόπολη επί εικοσαετία), επισημαίνει για τον μακαριστό Καθηγητή, «Ήταν αξιοπρεπής και ταπεινός. Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του παρόλο που θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο αφού ήταν αναγνωρισμένος Καθηγητής και επιστήμονας της Καινής Διαθήκης».

Συγκίνηση κατά την εξόδιο ακολουθία

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 2 Ιουλίου τελέστηκε η Νεκρώσιμη Ακολουθία του Καθηγητή Ιωάννη Γαλάνη, στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Με ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος, Βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, άπαντες μαθητές του εκλιπόντος.

Επίσης, έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς, ενώ παρέστησαν η σύζυγος, τα παιδιά, τα αδέλφια και άλλοι συγγενείς του μακαριστού Καθηγητή,, όπως και πολλοί συνάδελφοι και φοιτητές του, μεταξύ των οποίων και ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης.

Με ανάθεση του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας, Καθηγητή Νικολάου Μαγγιώρου, επικήδειο εκφώνησε εκ μέρους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας ο Ομότιμος Καθηγητής της Καινής Διαθήκης Χαράλαμπος Ατματζίδης, μαθητής και συνάδελφος του μακαριστού Ιωάννη Γαλάνη.

Επίσης μίλησαν και άλλα πρόσωπα, εξαίροντας το ήθος και την προσωπικότητα του εκλιπόντος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πριν την απόλυση της Νεκρώσιμης Ακολουθίας, μετέφερε στη σύζυγο και στην ομήγυρη τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ανθίμου.

Ο ενταφιασμὀς του αειμνήτου Καθηγητή Ιωάννη Γαλάνη έγινε στο Κοιμητήριο Αναστάσεως Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων