02/06/2022 02/06/2022 Για τις συναντήσεις του με τους Πρέσβεις της Ελβετίας και της Πολωνίας και το προσκύνημά τους στην Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου, στον Σταυρό του Μαρτυρίου και στον Τάφο του, τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού του πολιούχου της Πάτρας αλλά και τις επερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γρηγόριο Επίσκοπο Δέρκων (σ.σ....
02 Ιουνίου, 2022 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 10:40

Ο Μητροπολίτης Πατρών στο ope.gr για τη σημασία του Αγίου Ανδρέα στην παγκόσμια Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πατρών στο ope.gr για τη σημασία του Αγίου Ανδρέα στην παγκόσμια Ορθοδοξία

Για τις συναντήσεις του με τους Πρέσβεις της Ελβετίας και της Πολωνίας και το προσκύνημά τους στην Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου, στον Σταυρό του Μαρτυρίου και στον Τάφο του, τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού του πολιούχου της Πάτρας αλλά και τις επερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γρηγόριο Επίσκοπο Δέρκων (σ.σ. 2 και 3 Ιουνίου) μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

“Ευρισκόμενοι προ ημερών στην πόλη μας (σ.σ. Πάτρα) οι Πρέσβεις των χωρών Ελβετίας και Πολωνίας δεν μπορούσαν παρά και τον Μητροπολίτη να επισκεφτούν αλλά και στο ναό του Αγίου Ανδρέου να εισέλθουν και να προσκυνήσουν -παρότι δεν είναι Ορθόδοξοι. Μου έκανε εντύπωση ότι προσκύνησαν με ευλάβεια. Εισήλθαν λοιπόν να προσκυνήσουν την Αγία Κάρα, τον Σταυρό του μαρτυρίου και τον τάφο του Αγίου Ανδρέου. Τους μιλήσαμε για τη σημασία της παρουσίας του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, για τη σημασία του Αγίου Ανδρέου για την παγκόσμια Ορθόδοξη κοινωνία -και όχι μόνο- και γενικότερα για τη μεγάλη ευλογία που έχει η πόλη των Πατρών, η Μητρόπολή μας και η Ορθόδοξη Ελλάδα να έχουμε τάφο Αποστολικό” ανέφερε σχετικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια προσθέτει για τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πολυχώρος θα φιλοξενήσει πνευματικές συνάξεις, ομιλίες και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, του εν λόγω Ιερού Ναού αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, “Αξιοποιήσαμε ένα χώρο ο οποίος ενοικιαζόταν ως καφετέρια και βέβαια δεν ήταν το καλύτερο για το ναό. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να γίνει ένα πνευματικό κέντρο και να φιλοξενεί έκθεση ιερών εικόνων και άλλων ιερών αντικειμένων. Βεβαίως θα φιλοξενούνται ιερατικές συνάξεις και άλλες πνευματικές δραστηριότητες” αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Γρηγόριο Επίσκοπο Δέρκων

Για την επερχόμενη εορτή του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Δέρκων (σ.σ. 3 Ιουνίου) ο Μητροπολίτης Πατρών σημειώνει, μεταξύ άλλων, “Θα τελέσουμε την εορτή του, θα εορτάσουμε την ιερά μνήμη του την ερχόμενη Παρασκευή στις 3 Ιουνίου που είναι η ημέρα του μαρτυρίου του. Την Πέμπτη θα κάνουμε τον Εσπερινό και την επομένη τη θεία λειτουργία. Θα εκληφθεί αυτή η σύναξή μας ως μία γενική ιερατική σύναξη για να τιμήσουμε τον Άγιο Ιερομάρτυρα Γρηγόριο Δέρκων που κατήγετο από ένα χωριό της Πάτρας τη Ζουμπάτα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων