04/11/2022 04/11/2022 Για το μεγάλο γεγονός της υποδοχής της Αγίας Ζώνης μίλησε πριν λίγες ημέρες, αποκλειστικά στο ope.gr, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τονίζοντας προς τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ότι “Μετά την πανδημία έρχεται στην πόλη μας το μέγιστο Θησαύρισμα η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας”, ενώ πρόσθεσε ότι “Θα υποδεχθούμε την Αγία Ζώνη με τιμές Αρχηγού Κράτους όπως της αρμόζει”....
04 Νοεμβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2022 - 18:03

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς αποκλειστικά στο ope.gr: “Θα υποδεχτούμε την Αγία Ζώνη με τιμές Αρχηγού Κράτους”

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς αποκλειστικά στο ope.gr: “Θα υποδεχτούμε την Αγία Ζώνη με τιμές Αρχηγού Κράτους”

Για το μεγάλο γεγονός της υποδοχής της Αγίας Ζώνης μίλησε πριν λίγες ημέρες, αποκλειστικά στο ope.grο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τονίζοντας προς τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ότι “Μετά την πανδημία έρχεται στην πόλη μας το μέγιστο Θησαύρισμα η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας”, ενώ πρόσθεσε ότι “Θα υποδεχθούμε την Αγία Ζώνη με τιμές Αρχηγού Κράτους όπως της αρμόζει”.

“Έχουμε ανάγκη σήμερα τα ορατά σημεία της Θείας Χάριτος όπως είναι και η Αγία Ζώνη της Παναγίας. Όταν προσκυνάμε το κτιστό προσλαμβάνουμε το Άκτιστο. Αυτό είναι το μεγαλείο της πίστεώς μας. Παίρνουμε την Χάρη της Θεοτόκου. Αγιάζεται έτσι το σώμα μας η ψυχή και η συνείδηση”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας θα εξέλθει από το Άγιον Όρος για πρώτη φορά μετά την περίοδο της πανδημίας. “Μετά την πανδημία έρχεται στην πόλη μας το μέγιστο Θησαύρισμα η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, ενώ για την επίσημη υποδοχή που θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, 5 Νοεμβρίου, από την πύλη Ε9 στο λιμάνι του Πειραιά, είπε: ”Θα υποδεχθούμε την Αγία Ζώνη με τιμές Αρχηγού Κράτους όπως της αρμόζει”.

Τόσο η υποδοχή όσο και ιερές ακολουθίες που θα τελούνται αδιάκοπα στο ναό θα μεταδοθούν ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο τις ημέρες που θα βρίσκεται η Αγία Ζώνη (5-13 Νοεμβρίου), προκειμένου κάθε πιστός να έχει τη δυνατότητα να προσκυνήσει και να λάβει τη μεγάλη ευλογία.

“Χωρίς την Παναγία δεν θα υπήρχε ο κόσμος”

”Έχουμε ανάγκη σήμερα τα ορατά σημεία της Θείας Χάριτος όπως είναι και η Αγία Ζώνη της Παναγίας. Όταν προσκυνάμε το κτιστό προσλαμβάνουμε το Άκτιστο. Αυτό είναι το μεγαλείο της πίστεώς μας. Παίρνουμε την Χάρη της Θεοτόκου. Αγιάζεται έτσι το σώμα μας η ψυχή και η συνείδηση”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

“Η έλευσις της Τιμίας Ζώνης ενδυναμώνει τους πιστούς και παίρνουν την Χάρη του Θεού διά Πρεσβειών της Παναγίας μας”, ανέφερε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε:  ”Χωρίς την Παναγία δεν θα υπήρχε ο κόσμος. Είναι μεγάλη η Χάρη της, η Ευλογία της και η στοργή της. Είναι Μάνα. Η Μάνα όλου του κόσμου. Απειρη η στοργή της και πολλά τα θαύματά της τα οποία έχουμε ζήσει. Ακόμα και οι άθεοι ζητούν την προστασία της Παναγίας στις δύσκολες στιγμές τους”.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Πειραιάς υποδέχεται με Τιμές Κράτους την Αγία Ζώνη – Το πρώτο λιμάνι γίνεται το επίκεντρο της Αττικής για μία εβδομάδα

Στον Πειραιά η Αγία Ζώνη από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, 5 με 13 Νοεμβρίου

Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: «Θαύματα της Αγίας Ζώνης»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων