09/09/2022 09/09/2022 Στη συγκινητική εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή αναφέρθηκε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη και τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:   “Σε κάθε γωνιά- όχι...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2022 - 14:44

Ο Μητροπολίτης Βεροίας στο ope.gr για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βεροίας στο ope.gr για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Στη συγκινητική εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή αναφέρθηκε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη και τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη: 


“Σε κάθε γωνιά- όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και εκτός Ελλάδος- τιμούμε αυτή τη μνήμη η οποία μας πονάει. Είναι ένα ξερίζωμα του ελληνισμού από τις πατρογονικές μας εκεί εστίες. Είναι, όπως είπε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, μεγαλύτερη συμφορά ακόμη και από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, διότι ξεριζώθηκε καθετί ελληνικό από όλη αυτή την περιοχή μας, δυστυχώς” ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος προσθέτει, “Βλέπετε ότι οι γείτονές μας ονειρεύονται πάση θυσία να κατακτήσουν και άλλα μέρη της Ελλάδος, τη Θράκη και τα νησιά μας. Καλό θα είναι να είμεθα εν επιφυλακή και εν εγρηγόρσει, όχι μόνο να τα μνημονεύουμε αλλά και να είμεθα επί σκοπόν”.

Η διχόνοια είναι η αδυναμία του ελληνικού Έθνους

“Η διχόνοια είναι μία αδυναμία του ελληνικού Έθνους και των Ελλήνων, δυστυχώς. Γιατί εκείνος και όχι εγώ, γιατί αυτοί και όχι εμείς. Δεν κοιτάζουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το κοινό καλό για αυτό χάνουμε και αυτά που έχουμε” συμπληρώνει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση

Αναλυτικότερα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο θέατρο Άλσους στη Βέροια η μουσική εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην αρχή της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας κ. Αναστασία Παυλίδου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον επιχώριο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα να τιμήσει εκ μέρους του συλλόγου τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για την στήριξη του στο έργο του συλλόγου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Μικρασιάτης στην καταγωγή Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνεχάρη τον δραστήριο Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Ημαθίας και αναφέρθηκε στη μουσική εκδήλωση, η οποία -όπως είπε- με τούς ήχους των παραδοσιακών οργάνων και τη μελωδία της φωνής της σπουδαίας ερμηνεύτριας του σμυρνέικου και παραδοσιακού τραγουδιού, της Γλυκερίας, μας φέρνει στο νου τις πατρίδες της Μικράς Ασίας, που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει. Μας ταξιδεύει σε τόπους με μακρά και σημαντική μου­σική παράδοση, που έχει αφήσει το ίχνος της στην ελληνική μουσική, ενώ ταυτόχρονα μας θυμίζει τον αντίκτυπο που είχε στον Ελληνισμό η μεγάλη αυτή εθνική καταστροφή, ο ξεριζωμός από τις πατρογονικές εστίες και η προσφυγιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων