01/02/2023 01/02/2023 Για τα Θυρανοίξια του πρώτου Παρεκκλησίου προς τιμήν του Νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου και της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης (σ.σ. στη σκήτη της οποίας ασκήτευσε ο νέος Άγιος), αλλά και στην πνευματική του «σύνδεση» με το νέο Άγιο αναφέρθηκε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στο Πρακτορείο...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 14:55

Ο Μητροπολίτης Βεροίας στο ope.gr για τον Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βεροίας στο ope.gr για τον Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τα Θυρανοίξια του πρώτου Παρεκκλησίου προς τιμήν του Νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου και της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης (σ.σ. στη σκήτη της οποίας ασκήτευσε ο νέος Άγιος), αλλά και στην πνευματική του «σύνδεση» με το νέο Άγιο αναφέρθηκε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:

«Ο Γέροντας Γεράσιμος ο νέος Όσιος της Εκκλησίας μας ήταν και είναι πολύ γνωστός από τις ακολουθίες τις οποίες έχει γράψει, από τους Αγίους που έχει τιμήσει αλλά και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος είναι ένας κληρικός ο οποίος ασχολείται με αυτά πάρα πολύ. Υπήρξε η δυνατότητα να κάνει το παρεκκλήσιο για να τιμήσει αυτό το σύγχρονο Άγιο» ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος προσθέτει, μεταξύ άλλων, για την προσωπική του σχέση με τον Άγιο, «Ο Όσιος ήταν Γέροντάς μου, είμαι μοναχός από τα χέρια του. Από ηλικίας 18-20 ετών που σπούδαζα στο Άγιον Όρος συνδέθηκα με τον Γέροντα Γεράσιμο τον Υμνογράφο. Μάλιστα όταν τελείωσα τη Σχολή ένα διάστημα μόνασα στη Μικρή Αγία Άννα και έτσι ο ‘‘σύνδεσμός’’ μου με τον Γέροντα είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Συγκίνηση στα Θυρανοίξια του πρώτου Παρεκκλησίου του νέου Αγίου

Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, όπου θησαυρίζεται η Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Παντανάσσης».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, τέλεσε τα Θυρανοίξια του πρώτου Παρεκκλησίου προς τιμήν του Νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου και της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, στη σκήτη της οποίας ασκήτευσε ο νέος Άγιος.

Πλήθος ευσεβών Ναουσαίων και ευλαβών πιστών από την ευρύτερη περιοχή, Αγιορείτες Πατέρες και πνευματικά τέκνα του Οσίου Γερασίμου προσήλθαν για να ζητήσουν τη χάρη και τη βοήθεια των Αγίων και να προσκυνήσουν στο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού και θα καλύψει ανάγκες της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων κατά την ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στη ζωή και στον βίο του πνευματικού του πατρός και νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Γερασίμου Μικραγιαννανίτου του Υμνογράφου, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιο Χαλδαιόπουλο και τους συνεργάτες του.

Διαβάστε επίσης: 

Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου του νέου Αγίου, Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων