27/10/2019 27/10/2019 «Δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου να χειροτονηθώ στα 66 μου χρόνια. Το καλλιεργούσα στα 37 χρόνια που ήμουν στην εκπαίδευση αλλά δεν ήθελα να το κάνω. Γιατί δεν ήθελα να ‘‘δεσμευτώ’’ μέσα στην Εκκλησία και ταυτόχρονα να είμαι και καθηγητής. Για αυτό και όταν πήρα τη σύνταξή μου (ως καθηγητής) χειροτονήθηκα άμισθος κληρικός» αναφέρει...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 13:48

Ο κληρικός που χειροτονήθηκε στην ηλικία των 66 ετών μιλά στην Κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Ο κληρικός που χειροτονήθηκε στην ηλικία των 66 ετών μιλά στην Κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία

«Δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου να χειροτονηθώ στα 66 μου χρόνια. Το καλλιεργούσα στα 37 χρόνια που ήμουν στην εκπαίδευση αλλά δεν ήθελα να το κάνω. Γιατί δεν ήθελα να ‘‘δεσμευτώ’’ μέσα στην Εκκλησία και ταυτόχρονα να είμαι και καθηγητής. Για αυτό και όταν πήρα τη σύνταξή μου (ως καθηγητής) χειροτονήθηκα άμισθος κληρικός» αναφέρει με έμφαση αλλά και συγκίνηση ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, Δρ Θεολογίας-Θρησκειολογίας, εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στον Αντώνη Μακατούνη και στην Κάμερα του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» για την απόφασή του να χειροτονηθεί στα 66 του χρόνια, μία απόφαση ζωής που καταγράφεται για πρώτη φορά τηλεοπτικά.

Εκ παραλλήλου δεν παραλείπει να τονίσει το σπουδαίο ρόλο που έπαιξε η Πρεσβυτέρα του Αγγελική Τζουβάλη-Καριώτογλου αλλά και τα παιδιά του στην εν λόγω απόφαση.

Σε άλλο σημείο της ενδιαφέρουσας συνέντευξής του δεν καταφέρνει τα συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρεται στους Πατέρες και τις Μητέρες της Ερήμου με αφορμή το νέο βιβλίο του π. Ιωάννη Χρυσαυγή “Στην Καρδιά της Ερήμου – Η Πνευματικότητα των Πατέρων και των Μητέρων της Ερήμου”, όπου σε πρόσφατη παρουσίασή του ήταν ένας εκ των εισηγητών συγκινώντας το κοινό.

Δείτε το χαρακτηριστικό πολύ συγκινητικό απόσπασμα:

Ρεπορτάζ: Αντώνης Μακατούνης

Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων