23/02/2022 23/02/2022 Πατήρ Αντώνιος Καλλιγέρης στο ope.gr «Η παραβατικότητα των εφήβων οφείλεται στις εγωκεντρικές και μη γνήσιες κοινωνίες» Στην αγωγή των εφήβων, στον τρόπο διαχείρισής τους από τους γονείς τους αλλά και στην παραβατική συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών εστιάζει, μεταξύ άλλων, ο τρίτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας»....
23 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2022 - 8:53

Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης στο ope.gr για την παραβατικότητα των εφήβων

Διαδώστε:
Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης στο ope.gr για την παραβατικότητα των εφήβων

Πατήρ Αντώνιος Καλλιγέρης στο ope.gr «Η παραβατικότητα των εφήβων οφείλεται στις εγωκεντρικές και μη γνήσιες κοινωνίες»

Στην αγωγή των εφήβων, στον τρόπο διαχείρισής τους από τους γονείς τους αλλά και στην παραβατική συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών εστιάζει, μεταξύ άλλων, ο τρίτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας». Για τη δράση αυτή μίλησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) o Γενικός Συντονιστής του Προγράμματος πατήρ Αντώνιος Καλλιγέρης (Διευθυντής στη Διεύθυνση Ποιμαντικής, Γάμου και Οικογένειας της Ι.Α.Α.).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:


«Το πρόβλημα είναι τί κάνει τα παιδιά παραβατικά. Είναι πολύπλοκο (σ.σ. το θέμα) και συνολικό, έχουμε εγωκεντρικές κοινωνίες και δεν είναι γνήσιες. Πρέπει να δούμε την ευθύνη του εκπαιδευτικού συστήματος. Είναι διαχρονική ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας, όλων των κυβερνήσεων», δήλωσε.

“Η πρόληψη ασχολείται με ένα και μοναδικό στόχο, να ενημερώσει, να επιμορφώσει και να καλλιεργήσει τρόπους και στάσεις ώστε να μην εμφανιστεί ποτέ φαινόμενο βίας” αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο π. Αντώνιος.

Στη συνέχεια ο π. Αντώνιος προσθέτει, “Είμαι πεπεισμένος ότι η οικογένεια πρέπει να είναι συζυγοκεντρική και όχι παιδοκεντρική όπως σήμερα είναι. Ο στόχος είναι να έχουμε ισορροπημένη συζυγική σχέση και το βασικό πρόβλημα είναι αυτό”.

Στο θέμα της παραβατικότητας των εφήβων ο π. Αντώνιος τονίζει ότι είναι διαχρονικό, «Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, έχει παρουσιασθεί και σε παλαιότερες ταινίες του 60 όπου ο χώρος που εξελίσσονται οι ταινίες είναι σχολεία που έχουν παραβατικούς μαθητές» συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ο π. Αντώνιος.

Οι έφηβοι στο επίκεντρο

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 ξεκινά ο τρίτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας». Θα διεξαχθούν επτά (7) διαδικτυακές συναντήσεις για γονείς παιδιών ηλικίας 12-18 ετών, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 50 άτομα, για την επιλογή των οποίων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, κ.α.. Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Πρόγραμμα Γ’ κύκλου:

Γενικός Συντονιστής: Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Εισηγητές: Ανθούλα Ζαρμακούπη, Κοινωνική Λειτουργός

Ευτυχία Ψύλλου, Ψυχολόγος

Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος

Σοφία Κυριάκου, Αστυνόμος Β’- Ψυχολόγος

Γεώργιος Κορμάς, Συντονιστής Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Τετάρτη 2/3 19.00-21.00: Χριστιανική Αγωγή εφήβων

Πέμπτη 10/3 19.00-21.00: Αναπτυξιακά Ορόσημα εφηβείας- Εικόνα σώματος και εαυτού- Σχέσεις εμπιστοσύνης γονέων και εφήβων

Πέμπτη 17/3 19.00-21.00: Παραβατική συμπεριφορά εφήβων

Πέμπτη 24/3 19.00-21.00: Συναισθηματική ανάπτυξη- Διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων

Πέμπτη 31/3 19.00-21.00: Ταυτότητα φύλου- Συναίνεση-Διαπροσωπικές Σχέσεις

Πέμπτη 7/4 19.00-21.00: Εξαρτήσεις

Πέμπτη 14/4 19.00-21.00: Χρήση Διαδικτύου

*Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, σε περίπτωση απουσίας κάποιου συμμετέχοντα προβλέπεται η αντικατάσταση του.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Mail: [email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων