11/06/2022 11/06/2022 Στο θέμα «Ταυτότητα και ρόλοι του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες» εστίασε ο νέος κύκλος συζήτησης του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας». Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλήματα που αφορούν όλους αποκλείοντας είτε τους άνδρες είτε...
11 Ιουνίου, 2022 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2022 - 13:15

Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης στο ope.gr για την ταυτότητα και τους ρόλους του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες

Διαδώστε:
Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης στο ope.gr για την ταυτότητα και τους ρόλους του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες

Στο θέμα «Ταυτότητα και ρόλοι του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες» εστίασε ο νέος κύκλος συζήτησης του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας». Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλήματα που αφορούν όλους αποκλείοντας είτε τους άνδρες είτε τις γυναίκες» αναφέρει με έμφαση και μεταξύ άλλων ο Γενικός Συντονιστής του Προγράμματος πατήρ Αντώνιος Καλλιγέρης (Διευθυντής στη Διεύθυνση Ποιμαντικής, Γάμου και Οικογένειας της Ι.Α.Α.) στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

«Έχουμε δημιουργήσει για αυτό το καλοκαίρι το μήνα ενάντια στη βία. Μέσα λοιπόν σε αυτό πλαίσιο κάνουμε διάφορες συζητήσεις και θα κάνουμε και ένα συνέδριο στις 24 Ιουνίου, συναυλίες κ.α., ακριβώς για να τονίσουμε ότι η βία είναι ένα πολύπλοκο θέμα και για να το προλάβουμε -γιατί ασχολούμαστε με την πρόληψη- πρέπει να ανοίξουμε πολύ τα μάτια μας στον ορίζοντα και πρέπει να ανοίξουν και οι ορίζοντες όχι μόνο η ματιά μας» αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο πατήρ Αντώνιος Καλλιγέρης.

Στη συνέχεια ο π. Αντώνιος προσθέτει μεταξύ άλλων, «Δεν έχουμε συζητήσει με επάρκεια το πρόσωπο του άνδρα. Ποιός είναι ο άνδρας του 21ου αιώνα; Πώς σκέφτεται και πώς παιδαγωγείται; Ποιά προοπτική του δίνουμε; Η αγωγή που λαμβάνει και τον διαπλάθει ως άνθρωπο, τον ακολουθεί; Πώς συνδυάζονται όλα αυτά; Από τη μία μεριά να μιλάμε για τη βία σε βάρος των γυναικών την οποία βεβαίως κάποιος είναι θύτης και είναι ο άνδρας, από την άλλη να μην έχουμε μελετήσει το πρόσωπο και την ανάγκη του. Δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλήματα που αφορούν όλους αποκλείοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είτε τους άνδρες είτε τις γυναίκες».

Το πρόσωπο του άνδρα στο επίκεντρο

Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων και το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οργανώνει κύκλο συζητήσεων με θέμα: «Ταυτότητα και ρόλοι του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες».

Η 1η Εσπερίδα είχε τίτλο «Η ταυτότητα του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες» και μίλησαν οι:

Ελισάβετ Μπαρμπαλιού Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια (ECP), Eπιστημονική Υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.ΨΕ

Γιώργος Κίσσας Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Η Εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μ. Βασιλείου 15 – Κεραμεικός).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων