20/07/2023 20/07/2023 Για τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη Ρόδο, τη μεγάλη φυσική καταστροφή, τις συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και τις εν γένει πολύ δύσκολες συνθήκες, μίλησε αποκλειστικά στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr) ο π. Ηλίας Πετρίδης, εφημέριος στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Απόλλωνα (σ.σ. κεφαλοχώρι στη βορειοκεντρική Ρόδο). Παρότι στην πρωινή ενημέρωση...
20 Ιουλίου, 2023 - 18:59
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2023 - 19:15

Ο π. Ηλίας Πετρίδης κάνει έκκληση από τη φλεγόμενη Ρόδο μιλώντας στο ope.gr: «Χρειαζόμαστε βοήθεια»

Διαδώστε:
Ο π. Ηλίας Πετρίδης κάνει έκκληση από τη φλεγόμενη Ρόδο μιλώντας στο ope.gr: «Χρειαζόμαστε βοήθεια»

Για τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη Ρόδο, τη μεγάλη φυσική καταστροφή, τις συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και τις εν γένει πολύ δύσκολες συνθήκες, μίλησε αποκλειστικά στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr) ο π. Ηλίας Πετρίδης, εφημέριος στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Απόλλωνα (σ.σ. κεφαλοχώρι στη βορειοκεντρική Ρόδο).

Παρότι στην πρωινή ενημέρωση της Πέμπτης 20ης Ιουλίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε λόγος ότι είχαν οριοθετηθεί και τεθεί σε σχετικό έλεγχο οι πυρκαγιές, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δημιουργούν νέα μέτωπα σύμφωνα με τον π. Ηλία. Αξιοσημείωτο άλλωστε είναι ότι τρεις δημοτικές κοινότητες κηρύχθηκαν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Ακούστε τα όσα ανέφερε στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη:

«Είναι πολύ δύσκολη και ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο νησί. “Πολεμούν” εδώ οι άνθρωποι όσο μπορούν, υπάρχουν εθελοντές, αλλά είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Έχουν καταστραφεί περιουσίες και κινδυνεύει τώρα ένα πανέμορφο δάσος στον Προφήτη Ηλία», αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων.

Εν συνεχεία προσθέτει, μεταξύ άλλων με έκδηλη συγκίνηση, «Χρειαζόμαστε βοήθεια, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Δεν επαρκούν οι δυνάμεις που υπάρχουν τώρα… Χρειάζεται να σταλεί βοήθεια στο νησί, χρειάζονται αεροσκάφη γιατί είναι δύσβατα τα μέρη, είναι “παρθένα” δάση».

«Το πρωί ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση, αλλά έγιναν αναζωπυρώσεις λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών. Το νησί χρειάζεται βοήθεια» καταλήγει, μεταξύ άλλων, ο π. Ηλίας Πετρίδης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις δημοτικές ενότητες λόγω πυρκαγιάς

Νωρίτερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν, με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή.

Σχετικό αίτημα υπεβλήθη χθες, Τετάρτη 19 Ιουλίου, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμαρχο Ρόδου.

Ειδικότερα, στην απόφαση του κ. Παπαγεωργίου αναφέρεται:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-07-2023 στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 18 Ιανουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων