16/05/2022 16/05/2022 Για την πρόσφατη συμφωνία- μεταξύ Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και Υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη- όσον αφορά στη δημιουργία πολυϊατρείου στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.  “Είναι στο...
16 Μαΐου, 2022 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 13:56

Ο Σεβαστιανός Ανδρεάδης στο ope.gr για το Πολυϊατρείο και τις Κατασκηνώσεις της Ι.Α.Α.

Διαδώστε:
Ο Σεβαστιανός Ανδρεάδης στο ope.gr για το Πολυϊατρείο και τις Κατασκηνώσεις της Ι.Α.Α.

Για την πρόσφατη συμφωνία- μεταξύ Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και Υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη- όσον αφορά στη δημιουργία πολυϊατρείου στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

“Είναι στο πλαίσιο γενικότερα της συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής, του ίδιου του Αρχιεπισκόπου, με την Κυβέρνηση για όλες τις προνοιακές και κοινωνικές δομές. Στο πλαίσιο αυτό και στην κατασκήνωση όπου είναι ένας χώρος του παιδιού –κατά βάση- δημιουργείται ένα πιο εξοπλισμένο ιατρείο έτσι ώστε -δεδομένου και του οράματος του Μακαριωτάτου- η κατασκήνωση να λειτουργεί ως κέντρο για το παιδί -και όχι μόνο- για όλο το χρόνο. Να καλύπτει και τις ανάγκες που δημιουργούνται στα θέματα υγείας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτός ο χώρος αποφασίστηκε να βοηθήσει την ευρύτερη περιοχή” ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεάδης.

Πώς θα λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής

Στη συνέχεια προσθέτει, μεταξύ άλλων, όσον αφορά στο πώς θα λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις έπειτα από 2,5 χρόνια πανδημίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περίοδοι θα είναι δύο, των αγοριών (3-15 Ιουλίου) και των κοριτσιών (17-29 Ιουλίου) και οι ηλικίες από έξι έως 16 ετών, ενώ θα χωριστούν ανά ηλικιακές ομάδες.

«Μετά από 2 κατασκηνωτικές χρονιές όπου ήμασταν κλειστοί λόγω του κορωνοϊού, ανοίγουμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Το περίμεναν και πολλά παιδιά και πολλοί γονείς και υπάρχει μία αρκετά μεγάλη ζέση και θέληση για τις εγγραφές. Θα κάνουμε δύο περιόδους, αγοριών και κοριτσιών όπου θα είναι ένα ενισχυμένο πρόγραμμα με περισσότερες ημέρες βέβαια. Θέλουμε να ξαναχτίσουμε αυτούς τους δεσμούς και να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε σε πνευματικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό επίπεδο έτσι ώστε στο τέλος να είναι οι γονείς αλλά και τα παιδιά ευχαριστημένοι».

«Αυτό που χαρακτηρίζει τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής είναι ο σκοπός και η νοοτροπία. Μέσα από όλες τις δράσεις, τις δραστηριότητες και το παιχνίδι- με το παράδειγμα των ομαδαρχών και των στελεχών αλλά και με τα μηνύματα που περνάμε- τα παιδιά απορροφούν αυτά που πρεσβεύουμε ως αξίες και ιδανικά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην πατρίδα μας. Αυτά τα μηνύματα θέλουμε να περάσουμε» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεάδης στο ερώτημα για ποιούς λόγους ένας γονιός να επιλέξει τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων αλλά και τις εγγραφές στο www.filiaa.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων