12/04/2023 12/04/2023 Για την κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος στον τόπο συνάντησης του Ουρανού με τη γη, στα επιβλητικά Μετέωρα, αλλά και στην αποκάλυψη της ιδρύσεως του 7ου Μοναστηριού των Μετεώρων (σ.σ. σήμερα είναι έξι εν ενεργεία), μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ακούστε...
12 Απριλίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 18:00

Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος μιλάει αποκλειστικά στο ope.gr για τη Μεγάλη Εβδομάδα και αποκαλύπτει την ίδρυση 7ου μοναστηριού στα Μετέωρα

Διαδώστε:
Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος μιλάει αποκλειστικά στο ope.gr για τη Μεγάλη Εβδομάδα και αποκαλύπτει την ίδρυση 7ου μοναστηριού στα Μετέωρα

Για την κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος στον τόπο συνάντησης του Ουρανού με τη γη, στα επιβλητικά Μετέωρα, αλλά και στην αποκάλυψη της ιδρύσεως του 7ου Μοναστηριού των Μετεώρων (σ.σ. σήμερα είναι έξι εν ενεργεία), μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

 

«Με έταξε ο Θεός σε αυτή τη Μητρόπολη των Σταγών και Μετεώρων, μία Μητρόπολη η οποία χαρακτηρίζεται πρώτα και κύρια από τα Μετέωρα, από τη μοναχική “λιθοπολιτεία” των Μετεώρων, από ένα κόσμημα- όχι μόνον- της Ελλάδος αλλά και του κόσμου ολοκλήρου, είναι παγκόσμιο φαινόμενο… Η Μητρόπολη μας όπως και όλη η Ορθοδοξία πάλλεται αυτές τις ημέρες σε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδος, των Παθών του Κυρίου και της Αναστάσεως» αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

 

 

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος προσθέτει, μεταξύ άλλων, «Τούτος εδώ ο τόπος είναι ιερός, για αυτό και τα Μετέωρα λέγονται Άγια Μετέωρα και οι βράχοι λέγονται ιεροί βράχοι, διότι από τον 9ο αιώνα και πιο πριν ακόμα μεμονωμένοι ασκητές ανέβηκαν πάνω σε αυτούς τους δύσβατους βράχους και όπου υπήρχε τρύπα και σχισμή του βράχου, οι Πατέρες κατοίκησαν εκεί και άρχισαν να αγωνίζονται πνευματικά».

 

Για τα διδάγματα της Μεγάλης Εβδομάδας στη ζωή και στην καθημερινότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει, «Η Μεγάλη Εβδομάδα έχει να διδάξει πολλά πράγματα από τα Πάθη τα ίδια του Κυρίου, από το πώς αντιμετώπισε ο ίδιος ο Κύριος το Πάθος του με την ταπείνωση αλλά και με την ομόνοια και την ενότητα που πρέπει να έχουμε όλοι. Είδατε, όταν διασπάστηκε ένα μέλος από τους δώδεκα μαθητές, ο Ιούδας, ποιο ήταν το αποτέλεσμα, αλλά και ποια ήταν -ας μου επιτραπεί η φράση- η τύχη του».

 

 

Θα ιδρυθεί 7ο μοναστήρι στα Μετέωρα- Θα αναπαλαιωθεί η Αγία Μονή!

«Τώρα κάνουμε μία απόπειρα, αφού έχουμε πάρει τις εγκρίσεις, να αναπαλαιώσουμε ένα παλιό μοναστήρι, την Αγία Μονή. Αυτή η Αγία Μονή ήταν το όνειρο του Ηγουμένου της Μονής Βαρλαάμ Ισιδώρου που τώρα πια παραιτήθηκε λόγω προχωρημένης ηλικίας. Υπάρχουν φωτογραφίες για το πώς ήταν το Μοναστήρι το οποίο το ανατίναξαν οι Γερμανοί στην κατοχή. Έχουμε λοιπόν εικόνες το πώς ήταν το Μοναστήρι και έχουμε πάρει τις σχετικές άδειες, γίνεται η μελέτη και με τη βοήθεια του Θεού θα ιδρυθεί και το έβδομο Μοναστήρι», καταλήγει συμπληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων