19/02/2020 19/02/2020 “Οι μοναχοί είναι το φως του κόσμου και τα σπλάγχνα της Εκκλησίας”, τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο πλαίσιο του αφιερώματος σε ιστορικές Μονές της Φθιώτιδας που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες το Πρακτορείο μας.  Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε το Άγιον...
19 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2020 - 15:21

“Οι μοναχοί είναι το φως του κόσμου και τα σπλάγχνα της Εκκλησίας” – Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών μιλά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Διαδώστε:
“Οι μοναχοί είναι το φως του κόσμου και τα σπλάγχνα της Εκκλησίας” – Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών μιλά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

“Οι μοναχοί είναι το φως του κόσμου και τα σπλάγχνα της Εκκλησίας”, τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο πλαίσιο του αφιερώματος σε ιστορικές Μονές της Φθιώτιδας που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες το Πρακτορείο μας. 

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε το Άγιον Όρος ως προπύργιο του Ορθόδοξου μοναχισμού, το οποίο αποτελεί ένα δώρο για την Οικουμένη, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία των μοναστηριών, είπε: “Νιώθω ασφάλεια από την παρουσία των μοναστηριών μας”.

Μίλησε επίσης, για τον τρόπο που τον υποδέχτηκε το ποίμνιο της Φθιώτιδος, τονίζοντας την δίψα που έχουν οι κάτοικοι της ιστορικής Μητρόπολης για τον Χριστό, αλλά και στη σχέση των νέων με την Εκκλησία, σημειώνοντας χαρακτηριστκά πως: “Οι νέοι πρέπει να αγαπήσουν την Εκκλησία και την ιερωσύνη”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου, λέγοντας πως αυτή μας προετοιμάζει για τη σωτηρία της ψυχής μας.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη: 

Συνέντευξη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων