20/11/2021 21/11/2021 “Η επιτροπή δυστυχώς μετά τη σύστασή της μετά από πέντε χρόνια δεν λειτουργεί, είναι ανενεργή και δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να κάνουμε τις παρεμβάσεις που πρέπει για να δώσουμε λύσεις στα πάρα πολλά προβλήματα των κληρικών” καταγγέλει ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης– Τακτικό Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μισθωτών Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ- στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία”...
20 Νοεμβρίου, 2021 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 2:53

π. Ευάγγελος Φεγγούλης: “Πρέπει να κλείσει οριστικά το μισθολογικό των κληρικών”

Διαδώστε:
π. Ευάγγελος Φεγγούλης: “Πρέπει να κλείσει οριστικά το μισθολογικό των κληρικών”

“Η επιτροπή δυστυχώς μετά τη σύστασή της μετά από πέντε χρόνια δεν λειτουργεί, είναι ανενεργή και δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να κάνουμε τις παρεμβάσεις που πρέπει για να δώσουμε λύσεις στα πάρα πολλά προβλήματα των κληρικών” καταγγέλει ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης– Τακτικό Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μισθωτών Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ- στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, προσθέτοντας εκ παραλλήλου: “Είναι τελείως αδρανής (σ.σ. η Συμβουλευτική Επιτροπή Μισθωτών Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ) εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχουν πολλά θέματα του εφημεριακού κλήρου που περιμένουν λύση, όπως το συνταξιοδοτικό και το εφάπαξ”.

Και ενώ τα προβλήματα αυτά υπάρχουν, όπως και αυτό των άμισθων κληρικών, ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, με πολλές παραμέτρους, κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν και το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, ισχυριζόμενοι ότι μπορεί η μισθοδοσία τους να είναι υποχρέωση της Πολιτείας, όμως αυτή (σ.σ. η μισθοδοσία) δεν βασίζεται ούτε σε κάποια νομοθετική διάταξη αλλά ούτε και σε κάποια συνταγματική διάταξη, “Πρέπει αυτό το θέμα να κλείσει οριστικά και να μην ανακινείται όποτε “βολεύει” κάποιους. Είναι σημαντικό ότι πρέπει να κλείσει” σημειώνει με έμφαση ο π. Ευάγγελος.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Αναλυτικότερα όσον αφορά την Συμβουλευτική Επιτροπή Μισθωτών Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ, ως γνωστόν με το αρ. 58 του ν.4387/2016, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των ασφαλισμένων Μισθωτών του Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ, συστάθηκαν ειδικές Επιτροπές, με κύριες αρμοδιότητες, την συνδρομή τους και την υποβολή προτάσεων προς το Δ.Σ. για τον καθορισμό της δράσης και τη χάραξη των γενικών κατευθύνσεων λειτουργίας του Ε.Φ.Κ.Α.

Μεταξύ των Επιτροπών αυτών συστάθηκε και η Συμβουλευτική Επιτροπή Μισθωτών Δημοσίου Τομέα αποτελούμενη από:

α. Τρεις (3) εκπροσώπους των ασφαλισμένων από την ΑΔΕΔΥ, με τους αναπληρωτές τους.
β. Δύο (2) εκπροσώπους των ασφαλισμένων από την ΠΟΕ ΟΤΑ, με τους αναπληρωτές τους
γ. Έναν (1) εκπρόσωπο των ασφαλισμένων του Εφημεριακού κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την αναπληρωτή του.
δ. Έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΠΕ κατηγορίας με Α’ βαθμό, προερχόμενο από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τον αναπληρωτή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων