12/02/2022 15/02/2022 Για το θέμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και τον άδικο και τραγικό τρόπο που ένας νέος άνθρωπος, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, έχασε τη ζωή του εξαιτίας της οπαδικής βίας μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βενετσιάνος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη. «Πρώτα από...
12 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2022 - 12:13

π. Συμεών Βενετσιάνος: Οι ευθύνες για τον χαμό του 19χρoνου

Διαδώστε:
π. Συμεών Βενετσιάνος: Οι ευθύνες για τον χαμό του 19χρoνου

Για το θέμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και τον άδικο και τραγικό τρόπο που ένας νέος άνθρωπος, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, έχασε τη ζωή του εξαιτίας της οπαδικής βίας μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βενετσιάνος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής αυτού του νέου ανθρώπου και από εκεί και πέρα αναζητούμε τις ευθύνες μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτή την ώρα, που είναι μία ώρα πολύ τραγική και ώρα ευθύνης να μην μετατοπίσουμε τις ευθύνες αλλού, να μην δούμε δηλαδή τον εαυτό μας άμοιρο ευθυνών. Ευθύνες έχουμε όλοι μας, μικρές ή μεγάλες και νομίζω ότι οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας» ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο π. Συμεών.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

«Έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας»

Στη συνέχεια προσθέτει ότι έχει χαθεί η ανθρωπιά, «Ο καθένας νομίζω ότι πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να μην πούμε φταίει εκείνος ή ο άλλος. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, στην εκπαίδευσή μας, στα σχολεία μας, στις γειτονιές μας, στην Εκκλησία μας, στην ενορία, στον τρόπο που βλέπουμε ο ένας τον άλλο, στον τρόπο που επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλο. Έχουμε χάσει εν πολλοίς την ανθρωπιά μας και για να κάνουμε την αυτοκριτική μας αυτό πολλές φορές και μέσα στις ενορίες μας συμβαίνει, δεν γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο» τονίζει με έμφαση ο π. Συμεών.

 

«Είναι μία όαση ελπίδας η συμπεριφορά των γονέων του Άλκη»

Από την πρώτη στιγμή του τραγικού γεγονότος οι γονείς του αδικοχαμένου νέου στέκονται με πόνο αλλά αξιοπρέπεια και παραδίδουν μαθήματα ζωής αφού ζητούν δικαιοσύνη και όχι εκδίκηση και να μην πάει άδικα η «θυσία» του γιου τους. Να αποτελέσει γεγονός ένωσης και όχι εμφυλίου όπως είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Άλκη, «Είναι μία όαση ελπίδας και η συμπεριφορά των γονέων του αλλά και πάρα πολλών νέων ανθρώπων, ακόμα και κάποιων νέων ανθρώπων που ανήκουν σε αντίπαλη ομάδα και κατάλαβαν ότι αυτό το οποίο έγινε δεν είναι απλώς ένα λάθος αλλά ένα πολύ μεγάλο έγκλημα» συμπληρώνει μεταξύ άλλων ο π. Συμεών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων