01/07/2023 01/07/2023 Για το Μακαριστό Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρό Μελέτιο και τη σημαντική του εκκλησιαστική προσωπικότητα, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 ετών από τη εκδημία του, μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη και τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη  «Πράγματι...
01 Ιουλίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 16:41

Πρεβέζης Χρυσόστομος στο ope.gr για τον προκάτοχο του κυρό Μελέτιο: “Ήταν Επίσκοπος- Μοναχός”

Διαδώστε:
Πρεβέζης Χρυσόστομος στο ope.gr για τον προκάτοχο του κυρό Μελέτιο: “Ήταν Επίσκοπος- Μοναχός”

Για το Μακαριστό Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρό Μελέτιο και τη σημαντική του εκκλησιαστική προσωπικότητα, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 ετών από τη εκδημία του, μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη και τον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη

«Πράγματι τελέσαμε το ενδεκαετές μνημόσυνο του Μακαριστού προκατόχου μου, του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Μελετίου. Ο Μακαριστός εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης με σύνεση, σωφροσύνη και σοφία για τριανταδύο χρόνια. Θα λέγαμε ότι ήταν Επίσκοπος- «μοναχός», ασκητικός, γεμάτος προσήνεια, ταπείνωση και καταδεχτικότητα προς τους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. 

  Στη συνέχεια συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, Εξέδωσε πληθώρα βιβλίων, επομένως υπήρξε ένας λόγιος Μητροπολίτης. Ο σκοπός του ήταν να καταστήσει το λόγο του Θεού, εύληπτο, κατανοητό και πρακτικά εφαρμόσιμο στην καθημερινή ζωή των πιστών. Αυτόν τον Μητροπολίτη έχω την ιδιαίτερη χαρά, την τιμή και την ευλογία να διαδεχθώ και θα τον παρακαλούσα από εκεί που είναι στα ουράνια ‘’δώματα’’ να προσεύχεται και να εύχεται και για τη δική μου πορεία, τόσο την προσωπική όσο και την καλή πορεία της Ιεράς Μητροπόλεως».  

   Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα τί του έκανε περισσότερο εντύπωση από τη συναναστροφή του με τον Μακαριστό, Η καταδεχτικότητά του και η αγάπη του. Συναναστράφηκα περισσότερο στο πλαίσιο της Ιεράς Συνόδου και εκεί είχαμε συνεργαστεί, γιατί υπήρξε μέλος πολλές φορές αλλά και μέλος των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων. Εκεί λοιπόν είδα την οξύτητα του πνεύματός του, το πόσο μπορούσε να διακρίνει καταστάσεις και να διαβάζει τους ανθρώπους που κατηγορούνταν για διάφορα παραπτώματα, αλλά και την καταδεχτικότητα και την αγάπη που έδειχνε σε όλους εμάς που τότε ήμασταν γραμματείς στην Ιερά Σύνοδο”. 

Έντεκα χρόνια από την εκδημία του

Αναλυτικότερα, έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου και η Ιερά Μητρόπολη τίμησε τη μνήμη του με το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που τελέσθηκε πριν από λίγες ημέρες (σ.σ. Σάββατο 17 Ιουνίου 2023) στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρεβέζης.

Στο μνημόσυνο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ αρκετοί πιστοί τίμησαν τη μνήμη του αγαπημένου ιεράρχη που έφυγε από τη ζωή στις 21 Ιουνίου 2012 στα 79 του χρόνια, έχοντας διανύσει 32 χρόνια προσφοράς στο «πηδάλιο» της Τοπικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων