01/07/2020 07/07/2020 Με αφορμή τα 80 χρόνια από το έπος του ΄40 και τα 110 χρόνια από την γέννηση της Σοφίας Βέμπο, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, προχώρησε σε μια παραγωγή με τραγούδια που στιγμάτισαν τις ψυχές των Ελλήνων. Η Σοφία Βέμπο άλλωστε  με τη φωνή και τη φλόγα της έμεινε στην ιστορία ως «η τραγουδίστρια...
01 Ιουλίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 9:50

Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον Φασισμό

Διαδώστε:
Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον Φασισμό

Με αφορμή τα 80 χρόνια από το έπος του ΄40 και τα 110 χρόνια από την γέννηση της Σοφίας Βέμπο, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, προχώρησε σε μια παραγωγή με τραγούδια που στιγμάτισαν τις ψυχές των Ελλήνων.

Η Σοφία Βέμπο άλλωστε  με τη φωνή και τη φλόγα της έμεινε στην ιστορία ως «η τραγουδίστρια της νίκης».

Η Σοφία Μάνου ερμηνεύει μαζί με 350 παιδιά 12 μοναδικά τραγούδια, ανταποκρινόμενη με σεβασμό στο μεγαλείο ερμηνείας της Σοφίας Βέμπο.

Με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ «ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ – Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ», η ερμηνεύτρια  μίλησε στο πρακτορείο Ορθοδοξία και την Πέπη Οικονομάκη.

Δείτε τη συνέντευξη:

Συνέντευξη στην Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος – Μαριάνθη Ματζίρη

Λίγα λόγια για το άλμπουμ «ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ – Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ»

Με μια σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση του Ντίνου Γεωργούντζου, με την ερμηνεία της Σοφίας Μάνου και τις μελωδικές φωνές των παιδιών το αποτέλεσμα μας ταξιδεύει.

Συμμετέχουν 350 παιδικές φωνές από: την Παιδική & Νεανική χορωδία του Δήμου Διονύσου, τη Χορωδία εκπαιδευτηρίων Ηλιάδη, το Νεανικό Φωνητικό σύνολο & τη Μικτή χορωδία Επτάχορδη Λύρα του Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου, τη Χορωδία του 1ου Δημ. σχολείου Ωρωπού και Νέων Παλατίων και τη Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ, «Choeur Du Coeur».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων