03/01/2022 03/01/2022 Ο μακαριστός πλέον Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς είχε παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο  Μαρία Γιαχνάκη για τον πόθο του να απλωθεί το Ευαγγέλιο από άκρη σε άκρη της γης, τονίζοντας ότι ο κόσμος διψάει για το λόγο του Θεού. Ο μακαριστός στη συνέχεια είχε αναφερθεί στο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 10:44

Μητροπολίτης Αιτωλίας: «Η αγάπη προσφέρεται με επικοινωνία καρδιάς»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Αιτωλίας: «Η αγάπη προσφέρεται με επικοινωνία καρδιάς»

Ο μακαριστός πλέον Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς είχε παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο  Μαρία Γιαχνάκη για τον πόθο του να απλωθεί το Ευαγγέλιο από άκρη σε άκρη της γης, τονίζοντας ότι ο κόσμος διψάει για το λόγο του Θεού.

Ο μακαριστός στη συνέχεια είχε αναφερθεί στο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για το οποίο ο ίδιος και οι ιερείς του πάσχιζαν με τη βοήθεια του Θεού να φέρουν εις πέρας.

Η πνευματική κρίση έφερε την υλική κρίση, είχε σημειώσει τότε, αναφέροντας, ωστόσο, ότι η αγάπη δεν προσφέρεται με πολυτελή ενδύματα και πλούσιες τροφές, αλλά με επικοινωνία καρδιάς.

«Ο κόσμος συρρέει στην εξομολόγηση, ταπεινώνεται και δέχεται τα μηνύματα της εποχής είπε συγκινημένος κάνοντας ειδική αναφορά στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του, για το ότι η προσευχή είναι δύσκολο έργο γιατί δεν έχουμε υπερνικήσει τον εγωισμό μας».

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος αναφέρθηκε στα  μοναστήρια όπου οι πιστοί αναπαύονται και ωφελούνται. Όμως με ιδιαίτερη ευλάβεια μας μίλησε για τους αγίους τους οποίους συνάντησε και ο ίδιος στη διαδρομή του.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: “Ο  Άγιος Παΐσιος μου έλεγε να μη βιαζόμαστε να ενθουσιάσουμε τους νέους να γίνουν μοναχοί” και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην  σχέση του με τον  Άγιο Παΐσιο αλλά και στη στιγμή που ο Άγιος προσκύνησε τον Άγιο Βλάσιο, κάνοντας στρωτές μετάνοιες. Αναφέρθηκε και στον Άγιο  Πορφύριο, ο οποίος είχε προβλέψει ότι θα γίνει Δεσπότης.

Είχε μάλιστα αναφερθεί και στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη για τον οποίο είπε, ότι είχε το Χριστό μέσα του στην εξομολόγηση. “Η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού και γεννά συνέχεια Αγίους,” τόνισε.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του, μας μίλησε για το μεγαλύτερο θηρίο που είναι ο εγωισμός μας, για  τα δάκρυα που είναι δώρο Θεού, για τα Ιερά Λείψανα που φέρουν Χάρη Θεού. Ενώ μας συμβούλευσε πως πρέπει να μάθουμε να πολεμούμε τους λογισμούς.

Συνέντευξη στη Μαρία Γιαχνάκη

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων