17/04/2020 17/04/2020 Μια επίκαιρη συνέντευξη παρουσιάζουμε, σήμερα, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος του οποίου ο λόγος είναι πάντα βαθιά πνευματικός και τολμηρός. Για τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, είχε μιλήσει παλαιότερα σε συνέντευξή του, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. “Χρειάζεται να έχουμε γενναιότητα για να μπορέσουμε να πατήσουμε πόδι και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις...
17 Απριλίου, 2020 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2020 - 23:49

“Βιώνουμε καιρούς διωγμού – Αυτή η εποχή θα βγάλει απολογητάς, ομολογητάς και Αγίους”

Διαδώστε:
“Βιώνουμε καιρούς διωγμού – Αυτή η εποχή θα βγάλει απολογητάς, ομολογητάς και Αγίους”

Μια επίκαιρη συνέντευξη παρουσιάζουμε, σήμερα, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος του οποίου ο λόγος είναι πάντα βαθιά πνευματικός και τολμηρός. Για τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, είχε μιλήσει παλαιότερα σε συνέντευξή του, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

“Χρειάζεται να έχουμε γενναιότητα για να μπορέσουμε να πατήσουμε πόδι και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών” είπε ο Σεβασμιώτατος, ενώ τόνισε ότι “οι διωγμοί ανέδειξαν την Εκκλησία μας και την Πίστη μας”.

Μιλώντας, μάλιστα, για την κατάσταση που επικρατεί επισήμανε: “Μη μας φοβίζει ότι είναι μια αποκαλυπτική εποχή και αυτή η εποχή βγάζει Αγίους, ομολογητάς και απολογητάς, άλλωστε όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, η Εκκλησία μας γεννήθηκε μέσα στο σπήλαιο ανδρώθηκε στις κατακόμβες και ζημιώθηκε στα ανάκτορα”.

Στην συνέντευξή του, επίσης, μίλησε για τα πνευματικά στηρίγματα των Ορθοδόξων, για τη σημερινή οικογένεια, για τις πρωτόγνωρες αλλαγές που βιώνουμε αλλά έδωσε και ένα μήνυμα τόσο επίκαιρο με αφορμή τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, λέγοντας : “Να μη μείνουμε στα μνήματά μας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων