30/10/2021 30/10/2021 Σε συνέντευξη μέσω skype στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη είχε μιλήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος τον Απρίλιο του 2020, όπου αναφέρθηκε στη δοκιμασία που περνούσε και περνάει η ανθρωπότητα από την αόρατη απειλή του κορωνοϊού. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη μακρά διαδρομή των περιπετειών της Εκκλησίας μιλώντας για τους διωγμούς και τα χτυπήματα...
30 Οκτωβρίου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 18:06

«Θα πάω φυλακή αλλά εκκλησίες δε θα κλείσω!»

Διαδώστε:
«Θα πάω φυλακή αλλά εκκλησίες δε θα κλείσω!»

Σε συνέντευξη μέσω skype στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη είχε μιλήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος τον Απρίλιο του 2020, όπου αναφέρθηκε στη δοκιμασία που περνούσε και περνάει η ανθρωπότητα από την αόρατη απειλή του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη μακρά διαδρομή των περιπετειών της Εκκλησίας μιλώντας για τους διωγμούς και τα χτυπήματα που είχε δεχθεί έως τότε και για τα όσα οφείλουν στους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, οι Σέρβοι. Συγκινημένος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιουστίνο τον Πόποβιτς, του οποίου ήταν πνευματικό παιδί. Αναφέρθηκε στην προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα, όταν πριν λίγες μέρες είχε συλληφθεί επειδή είχε τελέσει Θεία Λειτουργία με την παρουσία πιστών, τονίζοντας, ότι, αν χρειαστεί θα πάει φυλακή, αλλά τις Εκκλησίες δεν θα τις κλείσει.

Σήμερα, 30 Οκτωβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος απο την ημέρα  κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη που έφυγε παραμονή της εορτής του Αγίου Πέτρου του Τσέτινιε για την όντως ζωή από ανακοπή καρδιάς, σε νοσοκομείο της Ποντγκόριτσα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Συνέντευξη: Μαρία Γιαχνάκη

Κάμερα – Μοντάζ: Ανδρεάς Χαλκιόπουλος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων