11/07/2020 11/07/2020 Η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί δηλώνει μικροψυχία, εμπάθεια, μισαλλοδοξία και θρησκευτικό φανατισμό, ανέφερε στο Δελτίο Ειδήσεων του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. κ. Μακάριος. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η πράξη αυτή θα γραφεί στην ιστορία με μαύρα γράμματα και δεν αδικεί μόνο...
11 Ιουλίου, 2020 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 16:42

Το ξέσπασμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας: «Μικροψυχία, εμπάθεια και θρησκευτικός φανατισμός»

Διαδώστε:
Το ξέσπασμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας: «Μικροψυχία, εμπάθεια και θρησκευτικός φανατισμός»

Η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί δηλώνει μικροψυχία, εμπάθεια, μισαλλοδοξία και θρησκευτικό φανατισμό, ανέφερε στο Δελτίο Ειδήσεων του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. κ. Μακάριος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η πράξη αυτή θα γραφεί στην ιστορία με μαύρα γράμματα και δεν αδικεί μόνο την ιστορία, την αλήθεια, τους Ρωμιούς και τους ορθοδόξους αλλά αδικεί το λαό της Τουρκίας και το μέλλον του.

«Αποδεικνύει και μια μορφή ασέβειας προς τη μνήμη του ιδρυτού της τουρκικής δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε τη θλίψη του για τα γεγονότα.

«Όσα παραβάν και να τοποθετήσουν η Αγιά Σοφιά θα είναι πάντα η Αγιά Σοφιά»

Δείτε τι δήλωσε στο Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία: 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Το τουρκικό διάταγμα θα γραφτεί στην ιστορία με μαύρα γράμματα»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων