18/10/2019 18/10/2019 Στην συμπρωτεύουσα βρίσκεται από το πρωί η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να προστεί  στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Οργανισμού «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» κατόπιν προσκλήσεων του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, ο Παναγιώτατος αναμένεται να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένο και εν συνεχεία θα...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 8:24

Ο Οικ. Πατριάρχης στην «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη»

Διαδώστε:
Ο Οικ. Πατριάρχης στην «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη»

Στην συμπρωτεύουσα βρίσκεται από το πρωί η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να προστεί  στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Οργανισμού «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» κατόπιν προσκλήσεων του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, ο Παναγιώτατος αναμένεται να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένο και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσει  επίσκεψη στο κτίριο της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 11.30 στην Ιερά Μονή Βλατάδων θα τελέσει τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονος, αλλά και τα εγκαίνια του νέου Ηγουμενείου .

Λίγο αργότερα θα τελέσει τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Παρεκκλησίου του Αγίου Ελευθερίου στο Επταπύργιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤο Εκκλησάκι των φυλακών και τα θυρανοίξια από τον Οικ. Πατριάρχη

Εν συνεχεία θα τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης  έργων της συλλογής Βαρλάμη, με τίτλο  «Άγιος Λουκάς ο ιατρός», που φιλοξενείται στον χώρο υποδοχής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Το απόγευμα θα μεταβεί στο Διοικητήριο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του, ο Υφυπουργός θα καλωσορίσει στη Βόρεια Ελλάδα τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και θα τον ενημερώσει αναλυτικά για το σύνολο των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει προκειμένου η Μακεδονία και η Θράκη να επιστρέψουν στο δρόμο της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικής οικονομίας.

Ακολούθως ο κ. Καράογλου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. Εκεί ο Παναγιώτατος θα ενημερωθεί για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο, στην οποία αποτυπώνονται οι εργασίες αναστήλωσης, συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών στα Αθωνικά κτίρια.

 

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι  Σεβ. Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Δράμας κ. Παύλος και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος και Διάκονος κ. Γρηγόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Άρχων Πριμηκήριος κ. Αθανάσιος Αγγελίδης, ο  Εντιμ. κ. Hakan Çelik, Δημοσιογράφος, και Ἐντιμ. κ. Νικόλαος Μαγγίνας, Δημοσιογράφος – Φωτογράφος, Πέτρος Μπαζγκάρλο, εκ των Γραμματέων των Πατριαρχείων, και Παντελεήμων Κιοσέ,εκ των Νεωκόρων του Π. Πατριαρχικού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων